29 / 04 / 2024

Evora İzmir için ÇED süreci başladı!

Evora İzmir için ÇED süreci başladı!

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan Tariş Birlikleri’ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredildikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bölgenin imar planları düzenlendi. 



İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde bulunan Tariş Birlikleri’ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredildikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bölgenin imar planları yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nden Umut Karakoyun'un haberine göre  İzmir  Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın planlara karşı açtığı dava sürerken, Teknik Yapı - Halk GYO Adi ortaklığı, Alsancak Liman arkasında 25 katlı kule ve 1049 konut inşa etmek için inşaat çalışmalarına başlayacak. Hazırlanan proje için ÇED süreci başladı. 

32 bin 642 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan ‘Evora İzmir’ Projesi’ için çalışmalara başlayan firma, 1049 adet konut, 41 adet ticaret alanı 121 odalı otel inşa etmeyi planlıyor. Toplam bedeli 348 milyon lirayı bulan projenin, 2022 yılında tamamlanması öngörülüyor.


Geri Dön