21 / 05 / 2024

Tasarım Koridorları izmir

Tasarım Koridorları izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasının ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ’nde (AASSM) gerçekleşti.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'e tramvay ve kıyı tasarım eleştirisi!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları ve Kıyı Tasarımı projelerini eleştirdi.

İzmir'deki kıyı tasarım çalışmaları ne durumda?

Kıyı tasarım çalışması yapılırken, denizle kent arasına demirden set çekildiğini ve projenin aylardır ilerlemediğini söyleyen Doğan, "Başkan Kocaoğlu ve bürokratları başarısızlıkta sınır tanımıyor"dedi

İzmir Gaziemir'deki kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla, üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir'deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı sonuçlandırdı.

İzmir Gaziemir'de kentsel tasarım yarışması konuşulacak!

KOLOKYUM, Kentsel Dönüşüm dairesi Başkanlığı'nca yapılan Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Kentsel Tasarım ve mimari proje fikir yarışması projeleri 3 Ekim'de konuşulacak.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

Gönye Proje Tasarım Avrupark'ı tasarlayacak!

Gönye Proje Tasarım, projelerinin arasına Avrupark'ı da ekledi. Proje için satış ofisiyle örnek daireleri tasarlayan Gönye, ayrıca sosyal tesis, lobi ve koridorların iç tasarımı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

Avrupark'ın örnek dairelerini Gönye Proje Tasarım tasarladı!

Gönye Proje Tasarım, değer kattığı projeler arasına, örnek bir şehircilik anlayışıyla tasarlanan Avrupark’ı da ekledi. Gönye, ayrıca sosyal tesis, lobi ve koridorların iç tasarımı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

İzmir kentsel tasarım yarışmasında 500 bin TL ödül verilecek!

İzmir’de 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleniyor. Projenin teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi.

İzmir Aktepe ve Emrez için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü 'Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması' düzenledi. Yarışmada proje teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi

Nidapark Seyrantepe’de çevreci iç tasarım uygulanıyor!

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Nidapark Seyrantepe projesinde, farklı tiplerdeki dairelerin, lobi ve kat koridorlarının ve sosyal tesisin iç mimari proje ve uygulamasını gerçekleştirdi.

İzmir'de 500 bin TL ödüllü Kentsel Tasarım yarışması!

Gaziemir’deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde yeni bir virajı daha almaya hazırlanıyor...

Tasarım Koridorları izmir Haberi

Tasarım Koridorları izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” kolokyum ve ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törende, İzmir Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin birçok kentinden 77 başvuru arasından eşdeğer ödül almaya hak kazanan 5 projenin sahipleri ödüllerini aldı.

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akdeniz Akademisi’ni, İzmir’in yol haritasını oluştururken uzun çabalar sonucunda kurduklarını belirtti. 

Başkan Kocaoğlu, “Akademi’nin amacı;  İzmir’in tarih boyunca Akdeniz’de önemli bir kent olmasından kaynaklanan ve diğer Akdeniz kentleriyle kurduğu ilişkilerin araştırılması, ayrıca İzmir’in Akdeniz’ de tekrar etkin bir oyuncu olmasını sağlamaktır” dedi.


İlçeler de yararlanacak

Kentin kalkınmasının sadece tarihle olmayacağı bilincinden hareketle bir vizyon hedefi...