17 / 05 / 2024

Tasarruf Finansı yasal düzenleme

Tasarruf Finansı yasal düzenleme

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenlemeyle ilgili önemli açıklamalar yapan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektörün geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

Faizsiz konutta masraflar düşecek! Ev sahibi olmak kolaylaşacak! 

Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş; BDDK’dan ‘Tasarruf Finansı’ sistemi için lisanslarını alan şirketler oldu. Sektör temsilcileri, konut ve ve otomobil için ekstra kredi masrafı olmayacağına dikkat çekti. 

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Tasarruf finansını 30 sene önce Türkiye ile buluşturan ve bugün dev bir sektör haline gelmesine imkan sunan Eminevim BDDK lisansını aldı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK lisansının alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kripto paralar yasal paraların yerini alacak!

Banka ve finans kurumları yöneticileriyle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80’i dijital varlıkların gelecek senede önemli bir role sahip olacağını savunuyor. Yüzde 76’sı ise gelecek 5-10 senede dijital varlıkların yasal (fiat) paranın yerini alacağına vurgu yapıyor.

Faizsiz konut sektörünü neler bekliyor?

Tasarruf finansı sektörü, tasarruf sahiplerine, borçlanmadan kendileri tarafından seçecekleri ödeme planları sağlayarak konut, taşıt ya da çatılı iş yeri sahibi yapıyor. Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektöre ve Birevim'in faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de konut almak isteyenler ayda 719 TL biriktiriyor!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, Akademetre ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada, konut veya taşıt satın almak isteyen vatandaşların ayda ortalama 719 TL tasarruf yaptığı belirlendi.

Birevim, Çözüm Tasarruf’u satın aldı!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, bünyesine kattığı Çözüm Tasarruf’la sektörü büyütmeyi sürdürüyor.

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Mahir Orak: Tasarruf Finansının yasal düzenleme sürecinde öncü rol oynadık!

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenlemeyle ilgili önemli açıklamalar yapan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektörün geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

Tasarruf finansman şirketlerinin yasal mevzuat düzenlemesinde son durum ne?

Faizsiz konut ve taşıt edindiren tasarruf finans şirketlerine nihayet denetim ve düzenleme getiriliyor. Peki ne oldu? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu!

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu. Peki düzenleme ile neler değişti? Neler kabul edildi? İşte ayrıntılar...

Osman Telli: Yasal düzenleme ile sektörümüz yeni bir ivme kazanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir zaman sonra yürürlüğe giriyor. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tasarruf Finansı yasal düzenleme Haberi

Tasarruf Finansı yasal düzenleme

Dört yıl gibi kısa bir zamanda sektörünün lokomotifi olarak sektöre ivme kazandırma başarısı gösteren Birevim, yasal düzenlemenin başından, terminolojisinin belirlenmesine kadar tüm çalışmalarda aktif rol alıp yapılan bu düzenlemenin ana hatlarının belirleyicisi oldu.  

Tasarruf finansının mimarı Birevim

Yenilikçi bakış açısı ile sektörde dört yıldır Tasarruf Finansının felsefesini anlatmaya, sektörü doğru biçimde tanıtmaya çalıştıklarını dle getiren Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, “Birevim olarak uzun süredir bu düzenlemeyi bekliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana sektörümüzdeki finansal argümanlara uygun olmayan benzetmeleri kabul etmedik ve yepyeni bir terminoloji geliştirdik. Bugün itibarıyla bu kanun kavramsal olarak bizim de yaklaşımımız olan ‘Tasarruf Finansı’ olarak kabul edildi. Bu da Birevim’ in sektörde ne kadar belirleyici ve öncü bir marka olduğunu gösteriyor. Birevim olarak geliştirdiğimiz “Birlikte Tasarruf Finansı” nın felsefesini oluşturan terimin...