29 / 04 / 2024

tasarruf nasıl yapılır

tasarruf nasıl yapılır

Kış mevsiminin çetin geçtiği Sivas'ta doğalgaz faturalarını düşürmenin en iyi yolu olarak ısı yalıtımı gösteriliyor. Yalıtım yaptıranların oranı her geçen gün artarken, oranın yüzde 50'ye yaklaştığı ifade ediliyor.

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır?

Bir işyerinin tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Peki, bu durumlarda tasarruf işlemi nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı için neler gerekir?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Mirasçı atama nasıl yapılır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığı hakkında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakan isterse mirasçı atayabiliyor. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?

Belirli mal bırakma vasiyeti nasıl yapılır?

Ölüme bağlı tasarruf çeşitleri arasında mirasçı atama, belirli mal bırakma, yedek mirasçı atama, artmirasçı atama gibi seçenekler bulunuyor. Peki, belirli mal bırakma vasiyeti nedir? Belirli mal bırakma vasiyeti nasıl yapılır?

Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Eşlerin kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sajip olduğu paylaşmalı mal rejiminde, mal rejiminin sona ermesi halinde, aileye özgülenen mallar ne olur? Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Mal ayrılığı rejimi sözleşmesi nasıl yapılır?

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki, eşler arasında mal ayrılığı rejimi sözleşmesi nasıl yapılır?

Hisseli arsada inşaat nasıl yapılır?

Hisseli arsa üzerinde diğer pay sahiplerinden izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli arsada inşaat nasıl yapılır? İzin nasıl alınır?

Emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz mal sahipleri, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmaza malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Ecrimisil talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalcilerden İdare tarafından talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talebi nasıl yapılır?

Evlilikte mal ortaklığı rejimi nasıl yapılır?

Evlilikte mal ortaklığı rejiminde, ortaklık malları ile eşlerin kişisel malları ile ilgili yönetim ve tasarruf hakkı her iki eşte de oluyor. Peki, evlilikte mal ortaklığı rejimi nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kira artış hesabı nasıl yapılır?

Yıllık kira sözleşme süresi dolan kiralamaların devam etmesi halinde ev sahibi için kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, 2014 kira artış hesabı nasıl yapılır?

tasarruf nasıl yapılır Haberi

tasarruf nasıl yapılır

Yalıtım yaptıranların oranı her geçen gün artarken, oranın yüzde 50'ye yaklaştığı ifade ediliyor. Makine Mühendisi Nureddin Mert, yeni binalarda ısı yalıtımı olmadan ruhsat verilmediğini belirterek, eski binalarda ise bir araya gelerek anlaşabilen komşuların mantolama yaptırdığını, şehirde binaların yüzde 50'ye yakınının mantolama yaptırdığını söyledi. Mantolamanın binanın dışarıdan ısı geçirgenliği az olan malzemelerle kaplanması olduğunu söyleyen Mert, “En basit bir mantolama, yakıtı yüzde 50 etkiler, çok kaliteli malzeme kullanarak yakıt tasarrufu yüzde 60-65'e de çıkarılabilir. Mantolamanın amacı, içerideki ısıyı hapsetmektir. İçerideki ısı dışarı çıkmayınca tasarruf sağlar.” dedi. 2017 itibarıyla mantolamanın zorunlu olacağını kaydeden Nureddin Mert, “2005 yılında mantolamanın bir metrekaresi 50 lira iken şimdi bugün 30-35 liraya yapılıyor. Anormal şekilde alternatif arttı. Sektöre sonradan giren esnaflar olunca mantolama yaptırmak daha uygun...