05 / 05 / 2024

Taşdibi Yarımadası sit statüleri

Taşdibi Yarımadası sit statüleri

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Migros'ta fiyatlar yarı yarıya düştü! 1050 ürüne yüzde 50 indirim!

Migros Kasım ayına özel indirimlerini duyurdu. Bu kapsamda Migros'ta bin 50 adet ürün yüzde 50 indirimle satılacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Koçak'ta neredeyse yarı fiyatına pırlanta kolye! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Koçak'ta yüzde 50'ye varan indirimle pırlanta kolyeler satışa çıkarıldı. Hemen yakalayın! Peki Koçak pırlanta kolyeler kaç lira? Koçak pırlanta kolye ne kadar? İşte Koçak Pırlanta kolye 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

İstanbul'da yarın ulaşım ücretsiz mi? 12 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma bedava mı olacak?

Okul tatilinde sona gelindi. Milyonlarca öğrenci için yarın ilk zil çalacak. 12 Eylül Pazartesi günü yarın okullar açılıyor. Okulların açıldığı gün toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı hem veliler hem de öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Peki toplu taşımalar yarın ücretsiz mi? İşte yanıtı...

Galataport'ta marka yarışı başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen ve merakla beklenen Galataport projesinde marka yarışı başladı...

Antalya Kaş'ta takas edilen villalar satılıyor!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndaki takas edilen iki villa için satış kararı aldı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Taşdibi Yarımadası sit statüleri Haberi

Taşdibi Yarımadası sit statüleri

Alanya Kalesi, Kaş'taki Patara ve Fırnaz Koyu ile Noel Baba’nın memleketi Demre'nin Taşdibi Yarımadası nın sit statüleri yenilendi. Bu yerlerde villa, turizm tesisi yapılabilecek, hatta taş ocağı ve maden bile açılabilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilmen Antalya'nın gözde beldelerinde sit sınırları yeniden çizildi. Alanya Kalesi, Kaş ilçesinde yer alan Patara ve Fırnaz Koyu ile Noel Baba'nın memleketi olarak bilinen Demre’nin Taşdibi Yarımadasının sit statüleri yenilendi. Böylece bu yerlerde villa, turizm tesisinin yanı sıra belli sınırlamalarla taşocağı, maden yapılması mümkün olabilecek. Mimarlar Odası Başkam Eyüp Muhcu, doğal güzelliklerin imara açıldığını belirtirken, yetkililer değerlendirmelerin bilimsel kriterler ışığında yapıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakam Mehmet Özhaseki’nin onayıyla alınan kararlar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. İlk karar Antalya'nın...