30 / 04 / 2024

taşınmaz yükü tanımı

taşınmaz yükü tanımı

Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü nedir? Taşınmaz yükünün Medeni Kanun'daki yeri nedir? Sınırlı ayni hakların çeşitlerinden olan taşınmaz yükü hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

ŞOK’ta kahve ve fincan takımı 349 TL’ye, dikdörtgen tepsi 99,95 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 151,80 TL’ye indi

​​​​​​​ŞOK’ta büyük ses getiren indirim kampanyası yarın sona erecek. Buna göre, kahve ve fincan takımı 349 TL’ye, dikdörtgen tepsi 99,95 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 151,80 TL’ye düştü. İşte 9 Ekim 2023 Pazartesi ŞOK fiyat listesi...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı küresel çapta benzinin değerlenmesinin ardından artan benzin fiyatlarıyla birlikte öğrencilerinin yol parasında ciddi bir külfet yaşayan ailelere yönelik büyük bir müjde verdi.

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Bugüne kadar atılan en büyük dolar adımı! Dengeler tamamen değişebilir

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya üzerindeki ekonomik dengelerin yeni baştan tesis edilmesi için çalışmalar sürerken ABD'den dev dolar adımı geldi. Karar, Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Şimdiye kadar atılan en büyük adım olarak tarihe geçti.

Y Kılıç Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Y Kılıç Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Yeliz Kılıç tarafından kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Arslan Bildik tarafından kuruldu.

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

taşınmaz yükü tanımı Haberi

taşınmaz yükü tanımı

Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü


Medeni Kanun madde 839'a göre Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü;  bir taşınmaz malikinin mülkü dolayısıyla, o taşınmaz karşılık olmak üzere, diğer bir kimse lehine bir şey yapmaya veya vermeye mecbur olması anlamına geliyor. İsterseniz bunu bir örnekle pekiştirelim. Örneğin, (A) taşınmazına malik olan kimse, kendi arazisinde bulunan bir taş ocağından çıkardığı taşlardan belirli bir kısmını her yıl (B) ye teslim etmeyi taahhüt ederek böyle bir ayni hak ilişkisi kurabilir. Böyle bir yükümlülük yalnız bir kişi lehine değil başka taşınmaz lehinede kurulabiliyor.  örneğin (C) taşınmazına kim malik olursa taşlar ona teslim edilecekse ayni hak bir şahsa değil taşınmaza bağlanmış olur.



Taşınmaz yükü bir ayni hak olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir deyişle böyle bir yükümlülüğe karşılık olan yetki...