14 / 05 / 2024

taşlık sahası nerede

taşlık sahası nerede

1944 yılında Dolmabahçe ve Maçka arasında yer alan Taşlık adıyla anılan saha Hazine-i Hassa'ya aitmiş ve sonradan Maliye'ye geçmiş. 1944 yılında Taşlık'a ilk defa inşaat ruhsatı için başvuruda bulunulmuş.

Yasin Yerebakan kimdir? Bankacılık sektöründe kaç yıl çalıştı? Değer Varlık’ta ne iş yapıyor?

Yasin Yerebakan kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi bölümden mezun oldu? Hangi görevlerde bulundu? Değer Varlık’ta hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Yasin Yerebakan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle satılık arsa fırsatı!

Nevşehir ili Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Duayeri Mahallesi, Şadikayası Taşlık mevkiinde yer alan arsayı satıyor. İşte fiyatı ve tüm detaylar...

Çamlıca Antwell Sağlık Rezidansı nerede?

Ant Yapı imzası taşıyan Çamlıca Antwell Sağlık Rezidans projesi tek blok şeklinde yükseliyor. Peki Çamlıca Antwell Sağlık Rezidansı nerede?

Karaman İl Özel İdaresi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Karaman'da Kazımkarabekir Taşlık Mevkii'deki arsa ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 12 Aralık'ta gerçekleşecek..

1935 yılında Taşlık arsası satılacak!

1935 yılında Maçka Mezarlığı ile Taşlık arasındaki 7 bin 481 metrekarelik arsa Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış. Abdülaziz'in yaptıramadığı Aziziye Cami'nin arsasına 70 bin lira kıymet konmuş.

Taşlık Reklam Elektronik İnşaat ve Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşlık Reklam Elektronik İnşaat ve Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Sargın tarafından 10 bin TL sermaye ile 31 Temmuz'da Ümraniye, Ihlamurkuyu Mahallesi, Rüstem Sokak'ta kuruldu.

Zonguldak'ta 250 bin TL'ye satılık taşkömürü sahası!

Zonguldak'ta bulunan maden sahası, TTK Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Temmuz 2015 günü saat 14:00'e kadar açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Kerpen Havacılık Turizm Taşımacılık ve Seyahat Acentası Limited Şirketi İstanbul Sancaktepe Şubesi açıldı!

Kerpen Havacılık Turizm Taşımacılık ve Seyahat Acentası Limited Şirketi İstanbul Sancaktepe Şubesi, Tayfun Polat Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Almerva Seyahat Turizm Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Almerva Seyahat Turizm Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Velit Doksal tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Aralık'ta Fatih, Fındıkzade'de kuruldu.

Birlikte Emlak Danışmanlık İnşaat ve Turizm Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Birlikte Emlak Danışmanlık İnşaat ve Turizm Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serkan Bebek tarafından 15 bin TL'lik sermaye ile 3 Aralık'ta Çeşme İşhanı, Beyoğlu'nda kuruldu.

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Havacılık Anonim Şirketi Sabiha Gökçen Havalimanı Şubesi açıldı!

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Havacılık Anonim Şirketi Sabiha Gökçen Havalimanı Şubesi, Halis Din tarafından 1 milyon 500 bin TL'lik sermaye ile 2 Aralık'ta kuruldu.

Çetintaş Geri Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Taşımacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetintaş Geri Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Taşımacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Gürbey Çetintaş tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 2 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Start Kredi Finansal Danışmanlık Emlak İnşaat Taşımacılık Gıda Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Start Kredi Finansal Danışmanlık Emlak İnşaat Taşımacılık Gıda Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi, Uğraş Hakan Hasançebi, Uğur Hüseyin Hasançebi tarafından 12 Kasım tarihinde kuruldu.

taşlık sahası nerede Haberi

taşlık sahası nerede

Taşlık arsası


Bina inşaatı için bir müracaat yapıldı


Dolmabahçe sırtlarını ve Maçka'nın son kısmını teşkil eden (Taşlık) sahası evvelce Hazine-i Hassa'ya aitti. Sultan Aziz, bu sahada kendi adını taşıyan bir cami yaptırmaya teşebbüs etmiş, fakat caminin yalnız temellerini arttırabilmiş, bir müddet sonra halledildiğinden, bu teşebbüs yarım kalmıştı. O tarihten beri bu saha suretle hiçbir işe yaramaksızın metruk bir halde kalmıştır.

Bu saha sonradan Maliye'ye geçmiş ve Maliye de sahayı ifraz ederek muhtelif kimselere satmıştı. Sahanın en büyük kısmı, şimdi şehrimizin tanınmış doktorlarından bir zatın malıdır.



Taşlık'ta arsası olanlardan bir zat belediyeye müracaat ederek, arsası üzerinde bir bodrum ile iki kattan ibaret bir...