07 / 05 / 2024

taşoz adası

taşoz adası

Mısır'dan vakıflar, eserler ve turizm bakanlıklarından temsilcilerin yer aldığı üst düzey bir heyetin, Kavala kenti ve Taşoz'daki mülklerin restorasyonu ile optimal yatırım konularını araştırmak için Kurban Bayramı'ndan sonra Yunanistan'a gidecek.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Aydın ili, Kuşadası'nın Türkmen Mahallesi'nde yükselen Maia Marine, Maia Yapı tarafından inşa ediliyor. Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Tavuk Adası'nda çalışmalar tam gaz! 'Keyif Adası'na dönüşüyor!

Cunda Adası'na 700 metre mesafede yer alan Tavuk Adası'nda inşaat çalışmaları 10 Nisan tarihinden itibaren devam ediyor. Peki son olarak ruhsatının iptali için yargıya taşınan Tavuk Adası ne zaman hizmete açılacak? İşte Tavuk Adası'na ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...

Oz Proje Mühendislik Mimarlık Müşavirlik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Oz Proje Mühendislik Mimarlık Müşavirlik Ve İnşaat Anonim Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Özer tarafından kuruldu.

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası için Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu.

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Cunda Adası'nda SİT alanında başlayan inşaat meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda bir SİT alanında başlayan inşaat meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut yatırımcılarının gözü Kuşadası’nda!

Türkiye'nin yaşanabilir şehirler arasında adını üst sıraya taşıyan Kuşadası, gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı oldu...

Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği mecliste!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesindeki Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koyun Adası'nın yarısı satılıyor!

Yarısı satışta Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1,7 milyon metreküp yüzölçüme sahip Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı, Kuzeybatı Gayrimenkul tarafından satışa sunuldu.

taşoz adası Haberi

taşoz adası

Mısır, Yunanistan'a bağlı Taşoz Adası'ndaki mülklerinden vazgeçmediğini açıkladı.


Mısır Vakıflar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın Yunanistan'a bağlı Taşoz Adası'ndaki bazı mülklerinden feragat ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve adadaki mülklerinden vazgeçmediği belirtti.


Açıklamada, vakıflar, eserler ve turizm bakanlıklarından temsilcilerin yer aldığı üst düzey bir heyetin, Kavala kenti ve Taşoz'daki mülklerin restorasyonu ile optimal yatırım konularını araştırmak için Kurban Bayramı'ndan sonra Yunanistan'a gideceği kaydedildi.


Mısırlı iki avukat dün, Yunanistan ile deniz sınırlarını belirleyen anlaşma gereğince Taşoz Adası'ndan feragat ettiği gerekçesiyle Mısır hükümetine dava açmıştı. İddianamede, Yunan hükümetinin, Mısır'a ait ada için iki ülke arasında 1997'de imzalanan anlaşma gereği Vakıflar Bakanlığı'na vermesi gereken bir milyon dolar kira bedelini ödemeyi reddettiğini belirten avukatlar, Yunan hükümetinin, 2015'te Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasında...