06 / 05 / 2024

TAV HACI oldu

TAV HACI oldu

Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesine sahne olan Medine Havalimanı önceki gün resmen açıldı. Havalimanı, her yıl Suudi Arabistan’ın yolunu tutan 2 milyon hacıya hizmet verecek.

TAV, Lagos Havalimanı'na talip oldu

TAV Havalimanları şirketinden KAP'a yapılan açıklamada TAV Havalimanları içinde yer aldığı konsorsiyum ile Nijerya Lagos Havalimanı dış hat yolcu ve kargo terminalinin 20 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye teklif verdi.

TAV Havalimanları'ndan 9 ay kira alınmadı mı?

Hisselerinin yüzde 46,12’sinin Fransız işletmecisi Aéroports de Paris Grubu’na ait olduğu TAV Havalimanları Holding’e, kira ayrıcalığı gündeme geldi. Bakanlık ayrıcalığı onayladı...

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İstanbul'un şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı İstanbul'daki metro hattına entegre edecek edilecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılacağı tarih belli oldu. 

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosu 2020'de açılacak!

İstanbulluların merakla beklediği Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunda sona yaklaşılıyor. İnşaat çalışmaları hızla devam eden projenin açılış tarihi belli oldu. 

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

TAV Havalimanları Türkiye'nin en saygın şirketi seçildi!

TAV Havalimanları, Institutional Investor tarafından düzenlenen EMEA 2018 anketinin sonuçlarına göre Türkiye'nin en saygın şirketi oldu. Ankete göre, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Türkiye'nin en iyi CEO"su seçildi.

Antalya Havalimanı TAV'ın oldu!

Rekabet Kurulu kararı ile TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak Antalya Havalimanı’nı portföyüne ekledi..

TAV, Antalya Havalimanı'na ortak oldu!

Türkiye’nin havacılık sektöründeki küresel markası TAV Havalimanları, IC İçtaş’ın Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini almak üzere anlaştı.

Akfen,TAV'daki hissesini 160 milyon dolara sattı!

Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding'de sahip olduğu yüzde 8,119 payının tamamını, Tank ÖWA Alpha GmbH'ye sattı.

Tavşanlı TOKİ kura çekiliş tarihi 2017!

Tavşanlı TOKİ kura çekiliş tarihi 2017 belli oldu. Tavşanlı TOKİ'de yer alan 118 adet konut için kuralar 31 Ocak 2017 tarihinde noter huzurunda çekilecek.

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017!

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017 belli oldu. 118 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Pendik-Kadıköy arası metro ile 38 dakika oldu!

Kadıköy-Kartal metro hattının devamını oluşturan Kartal-Tavşantepe hattı dün sabah seferlerine başladı. Vatandaş metroya akın etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman saatleri bulan Pendik-Kadıköy arası 38 dakika oldu.

TAV, Maskat yolcu salonunu işletecek!

TAV Havaliman-ları’nın iştiraki TAV İşletme Hizmetleri’nin markası Primeclass’ın, portföyüne eklediği 20. Havalimanı Maskat oldu. İhaleye katılan yedi firma içinde en iyi teklifi veren TAV, yolcu salonunun 10 yıllık işletme hakkını kazandı.

TAV HACI oldu Haberi

TAV HACI oldu

1 milyar dolara mal olan Medine Prince Mohammad bin Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı, özellikle her yıl Suudi arabistan’ın yolunu tutan 2 milyon hacıya hizmet verecek.


Medine Havalimanı’nın yap-devret-işlet projesini 2011 yılında TAV Havalimanları ortakları Al Rajhi ve Saudi Oger ile üstlenmişti. Havalimanını 25 yıl TIBAH Airports adıyla işletecek olan konsorsiyum, hacılara yönelik hizmette hava taşımacılığının önemi dolayısıyla havalimanının yerel konumdan uluslararası konuma taşındığını belirtti.


Projesi, Suudi Arabistan havalimanlarında ilk kamu - özel sektör işbirliğini temsil ediyor. TAV, Medine Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin 5.7 milyondan bu yıl 8 milyona yükseleceğini, 25 yıllık işletim süresinin sonunda ise 16 milyona ulaşacağını açıkladı. Ülkedeki 27 havalimanını işleten Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA, yeni özelleştirmeler de planlıyor. Bunlar arasında ilk sırada Cidde Havalimanı var. Riyad’da...