28 / 04 / 2024

TBMM lojmanları yıkılıyor

TBMM lojmanları yıkılıyor

TBMM Kampüsü içinde bulunan ve 16 ay önce ısı yalıtımı yapılan lojmanların yıkımına başlandı. Bürokratların lojmanları boşaltmasının ardından dairelerin camları söküldü, binaların etrafı çevrilerek yıkım makineleri için hazırlık yapıldı...

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMO'ya ait boş lojmanlar TBMM'de konu oldu!

TMO'ya ait boş lojmanlar ve giderleri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, lojmanların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini Bakan Pakdemirli'ye sordu...

Lojmanların satış bedelini bağımsız şirketler belirleyecek!

TBMM’de Kasım ayı sonu kabul edilen Torba Kanun ile lojmanların satışı onaylandı. Lojmanların satışı öncelik oturanlara verilmek suretiyle satılmaları mümkün hale getirildi. 

Lojmanlar satılıyor 2017!

TBMM'de görüşülen Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. İşte kanun tasarısında yer alan o madde..

Beşiktaş Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi!

Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi TOKİ’ye devredildi. Gayrimenkul uzmanları, araziye yapılacak yeni projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

TBMM'nin 3 lojmanı yıkıldı!

TBMM içinde bulunan üç lojman yıkıldı. Yıkılan lojmanların yeri şimdi otopark olarak kullanılıyor. TBMM yerleşkesi içindeki lojmanların tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Başkanvekili AKP’li Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

Yıkılan TBMM lojman binalarının işlemleri denetimden geçti mi?

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM yerleşkesi içinde bulunan üç lojmanın 142 bin 468 TL bedelle mantolandıktan kısa bir süre sonra yerleşke içindeki lojmanlarının tamamının 42 bin TL bedelle yıkıldığını bildirdi.

Farabi Caddesi'ndeki lojmanlar ve arsa satışı ihalesi pazarlığa kaldı!

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Farabi Caddesinde bulunan lojmanlar ve arsasının satışını içeren ihale pazarlığa kaldı. İhaleye önümüzdeki hafta Çarşamba günü aynı saatte devam edilecek.

Kayseri'de lojmanlar ve arsası pazarlığa kaldı!

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Farabi Caddesi’nde bulunan lojmanlar ve arsasının satışını içeren ihale pazarlığa kaldı. İhaleye önümüzdeki hafta Çarşamba günü aynı saatte devam edilecek.

3.havalimanı inşaatında denize dolgu iddiası TBMM'de!

İstanbul'da, hükümete yakın Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon grubunun yapımını üstlendiği 3. havalimanı inşaatında denize dolgu yapıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.

Haluk Pekşen: TBMM'ye Metro Kanun teklifi vereceğim!

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen insanların durumuna tepki gösterdi. Pekşen, 1 Kasım'dan sonra TBMM'ne Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.

Kayseri'de lojmanlar arsası ile satılıyor!

Alpaslan Mahallesi Farabi Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait lojmanlar ve arsası 4 Kasım’da düzenlenecek ihale ile satışa sunulacak.

Mardan Otel Lojmanları satılıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Antalya İli, Aksu İlçesi'nde bulunan Mardan Otel Lojmanları satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 65 milyon TL olarak belirlendi.

TBMM lojmanları yıkılıyor Haberi

TBMM lojmanları yıkılıyor

TBMM Kampüsü içinde bulunan ve 16 ay önce ısı yalıtımı yapılan lojmanların yıkımına başlandı. Bürokratların lojmanları boşaltmasının ardından dairelerin camları söküldü, binaların etrafı çevrilerek yıkım makineleri için hazırlık yapıldı. Lojmanların yerine inşaat yapılmayacağı yeşil alan olarak düzenleme yapılacağı belirtildi. 


Lojmanlara hem ısı yalıtımı yapılması hem de yıkım kararı alınması, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından bir soru önergesiyle Meclis'e taşınmıştı. İnce, "Madem yıkacaktınız neden ısı yalıtımı yaptırıyorsunuz?" diye sormuştu. 


'145 BİN TL HARCANDI' 


İnce'nin soru önergesine yanıt veren dönemin TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, şunları söylemişti: "TBMM personelinin ikamet ettiği 5 blok lojmanda 3 blokun ısı yalıtımı yaptırılmış, diğer 2 blokta ise yaptırılmamıştır. 


Isı yalıtımı tamamlanan 3 blok için 145 bin TL harcanmıştır... Binaların yıkılma kararının alınma gerekçesi ekonomik ömürlerinin dolmuş olması ve kampus...