28 / 04 / 2024

tcdd istasyonları

tcdd istasyonları

1937 İstanbul'da Ahırkapı ile Kumkapı arasında ve şimendifer hattının iki etrafında teneke mahallesi varmış. Bu mahalle Devlet Demiryolları tarafından kaldırılacakmış ve buraya büyük bir fidanlık yapılacakmış.

TCDD'ye ait konutlar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD'ye ait taşınmazlar ve kapatılan istasyonlar ile TCDD'ye devredilen taşınmazlara ilişkin iki ayrı soru önergesi hazırladı..

TCDD Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasındaki yollar yenilenecek!

TCDD İşletmesi 7. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasında Hızlı Yol Yenileme Makinesi ile yol yenileme çalışmaları esnasında aşağıda tanımlanan işlerin 5 ay süreli aylık 44 işçi ile yapılması işini ihale edecek.

TCDD'den Bakırköy'de kiralık hangar binası!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı tarafından İstanbul Bakırköy'de bulunan hangar binası aylık 10 bin TL'ye kapalı zarf yöntemi ile kiralanacak.

İşte Avrupa'nın en iyi metro istasyonları!

Kanadalı eski mimar, David Burdeny Rusya'nın tarihi güzellikteki metro istasyonlarını fotoğrafladı. İşte dünyanın en büyük şehirlerinde bulunan metro sistemlerinin istasyonlarından bazıları..

TCDD, Adana ve Gaziantep'teki 106 konut alanını satışta çıkarıyor!

Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 21-22 Ekim 2015 Çarşamba ve Perşembe günü saat 10:00 da TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Eski Yazlık Lokali'nde, “Pazarlık Usulü” ile yapılacak

TCDD Adana ve Gaziantep'te 106 taşınmazı satışa çıkardı!

Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarını sürdüren TCDD, Adana ve Gaziantep'te arsa, kargir ev, arsalı ahşap ev, bağ, bahçeli ev niteliklerine sahip toplam 106 taşınmazını satışa çıkardı.

TCDD'den Adana ve Gaziantep'te satılık 106 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Adana'nın Seyhan ve Pozantı, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan 2016 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihaleleri 21-22 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bombardier, TCDD’nin hızlı tren ihalesine hazırlanıyor!

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı güzergahı belli oldu! İşte istasyonlar!

Yaklaşık 1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları belli oldu. Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 13,95 kilometre uzunluğunda olacak...

Kahramanmaraş acil servis istasyonlarının inşaatında sona gelindi!

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımına başlanan Pazarcık ve Türkoğlu acil servis istasyonlarının yapımı devam ediyor.

Adana'da TCDD'nin yaptığı ihata duvarı açık kaldı!

Adana'da yüzlerce öğrencinin ölüm tehlikesini altında tren hattından geçerek okuluna gitmesini engellemek için TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihata duvarı açık kaldı.

ÖİB TCDD'nin Balıkesir arsasını sattı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Balıkesir ili, Edremit ilçesi'ndeki arsayı Etter Karabıyık'a sattı.

TCDD, Kadıköy Erenköy'de 10 adet konut satıyor!

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, Kadıköy Erenköy Mahallesi 2964 Ada 95 parselde bulunan 10 adet bağımsız bölümü ihale yöntemiyle satışa çıkardı. İşte TCDD evlerinin satış detayları...

tcdd istasyonları Haberi

tcdd istasyonları

Ahırkapı ile Kumkapı arasındaki teneke mahallesi yakında kaldırılacak

Devlet Demiryolları İdaresi burada bir fidanlık ve bahçe tesis edecek.


İstanbul'da Ahırkapı ile Kumkapı arasında ve şimendifer hattının iki etrafında teneke mahallesi vardır. Bu mahalle, damları teneke kaplı küçük kulübelerden terakküp etmektedir. Teneke mahallesi, İstanbul'a giren yolcuların gözüne çirkin bir diken gibi batmakta, fakat senelerden beri bunun için bir çare bulunamamakta idi.


Haber aldığımıza göre, Devlet Demiryolları dokuzuncu işletme idaresi teneke mahallesini ortadan kaldırmak için ciddi bir teşebbüste bulunmaya karar vermiştir. Nafıa Vekili B. Ali Çetinkaya'nın gösterdiği alaka sayesinde bu teşebbüsün yakın zamanda muvaffakiyetle neticelenmesi beklenebilir.


Devlet Demiryolları Dokuzuncu İşletme İdaresi'nin düşüncesi şudur: İdarenin, hat boyunca muhtelif yerler ve istasyonlar için bir çok fidanlara ihtiyacı vardır. bu fidanları yetiştirmek üzere bir fidanlık tesesi lazımdır. Ahırkapı...