03 / 05 / 2024

Tekfen boru hattı projesi

Tekfen boru hattı projesi

Tekfen İnşaat, Aramco ile 299,3 milyon dolarlık boru hattı proje sözleşmesi imzaladı

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 75 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi İnan tarafından kuruldu.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Giresun Espiye'de doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Giresun'un Espiye İlçesi'ndeki bazı alanlarda Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Putin TürkAkım boru hattı inşaatını denetleyecek!

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemeler yapacak.

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

Tekfen boru hattı projesi Haberi

Tekfen boru hattı projesi

Tekfen İnşaat, 333 kilometre uzunluğundaki Yanbu-Cidde arası boru hattı projesinin inşaatı için 299,3 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.


Açıklama, Tekfen tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapıldı.


Tekfen'in, 31 Ağustos'ta niyet mektubu imzalandığı duyurulan boru hattı projesine ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:


"Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı duyurulan, Yanbu - Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin inşaatı işinin toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile...