15 / 05 / 2024

Tekirdağ Merkez Sahil dolgu alanı

Tekirdağ Merkez Sahil dolgu alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında gündeme gelen “Tekirdağ sahilinde aşırı kirlilikten balıklar su yüzüne çıktı” haberleri üzerine inceleme başlattı

Tekirdağ'dan arsa almak isteyenler dikkat! Satışa çıkan imarlı arsanın fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesi, Şalgamlı Merkez Mahallesi'ndeki imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği arsa satış ihalesi 22 Temmuz 2022 tarihinde saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

TOKİ Tekirdağ Merkez 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tekirdağ Merkez Aydoğdu projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Silivri Merkez Sahil Bölgesi'nin imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Merkez Sahil Bölgesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 17 Ekim 2018 tasdik tarihli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Silivri Merkez Sahil Bölgesi revizyon imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı. 

Tekirdağ Sahil Yolu düzenleniyor!

Tekirdağ’ın‘ gerdanlığı’ diye nitelendirilen Tekirdağ Sahil Yolu Projesi için düzenleme toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'a lojistik merkez kuruluyor!

Trakya Kalkınma Ajansı ve TCDD'nin birlikte yürüttüğü Tekirdağ'da lojistik kerkez kurulması ve Yük Merkezlerinin Demiryolu Taşıma Sistemine Entegrasyonu kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı hizmet binasında bir istişare toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da 100. Yıl Mahallesi'ndeki kavşak açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa'daki 100. Yıl Mahallesi Ekrem Tantı Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesini Atatürk Bulvarına bağlayan kavşak kullanıma açıldı.100. Yıl Mahallesi sakinleri Atatürk Bulvarına ve sahil yoluna rahatça ulaşabilecek.

Gül Park 59 Konutları 180 bin TL'ye! Peşinde yüzde 7 indirim!

Toplam 270 daireden meydana gelen Gül Park 59 Konutları'nda nakit ödemelerde yüzde 7 indirim sağlanıyor.Gül İnşaat imzasına sahip Gül Park 59 KonutlarıTekirdağ Merkez'de konumlandırılıyor.

Tekirdağ Sahil 2. Etap Projesi'nde sona yaklaşılıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanındaki çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Tekirdağ Rüstempaşa Bedesteni meydan düzenlenmesi başladı!

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Rüstempaşa Bedesteni çevre ve meydan düzenlenmesi yapım işinin temeli düzenlenen törenle atıldı.Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Tekirdağ'da icradan 11.1 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Tekirdağ 2. İcra Dairesi, Tekirdağ Merkez'de bulunan maden ruhsat sahasını satışa çıkardı. Söz konusu alanın satış bedeli 11 milyon 138 bin 360 TL olarak belirlendi.

Tekirdağ Merkez Sahil dolgu alanı Haberi

Tekirdağ Merkez Sahil dolgu alanı

İnceleme sonucunda, balıkların su yüzeyine suyun aşırı ısınmasından dolayı çıktığı tespit edildi.


Gerek yerel gerekse ulusal basında; Tekirdağ Merkez Sahil dolgu alanında,  kafeteryaların bulunduğu 1 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde; sahile vuran binlerce balığın bulunduğu, balıkların su yüzüne çıkarak oksijen almaya çalıştığı ve ölü balıkların sahile vurduğu şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.


Yapılan inceleme de, ne kıyı ne de deniz yüzeyinde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadı. Balıkların aşırı ısınmadan dolayı su yüzeyine çıktığı anlaşıldı. Basın da yer alan “ su yüzeyine çıkan balıklar depremin habercisi” iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.


Balık ölümlerine neden olabilecek karasal ve deniz kaynaklı petrol türevleri kirliliğinin olmadığı...