tekirdaki özcanlar köfte Haberi
Biz ocak altında büyüdük. Babamız nasıl öğrettiyse köfteyi aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz.” İşte, Tekirdağ’ın ünlü köftecisi Özcanlar Köfte’nin sırrı babadan oğula geçen gelenek ve el marifeti. 1953 yılında ilk kuşak Özcan ailesinin Tekirdağ’da köfteci çırağı olarak küçük bir lokantada işe başlamasıyla temelleri atılan Özcanlar Köfte, bu ay Tekirdağ dışındaki üçüncü şubesi olan Çorlu ile şube sayısını yediye çıkarıyor. Özcanlar’ın bu yılın sonundaki hedefi ise toplam şube sayısını 13’e çıkarmak. Özcanlar Köfte’nin başında artık ikinci kuşak var. Mestan Özcan, Özcanlar’ın sahibi ve yönetim kurulu başkanı. "Babamla beraber köfteciliğe başladık" diyen Özcan, Özcanlar'ın ilk şubesini babası ve amcalarının bir araya gelerek 1960 yılında Tekirdağ'da bugünkü Cumhuriyet Meydanı'nda açtığını söylüyor. “O zamanlar kazandıklarını babasına, köye yatırım için göndermenin yanı sıra arazilerini...