05 / 05 / 2024

Teknoloji devleri Bilişim Vadisinde buluşacak

Teknoloji devleri Bilişim Vadisinde buluşacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisi'nin, ülkedeki ve dünyadaki tüm çıpa firmaları bünyesine katmayı hedeflediğini söyledi...

Kalkavan Elektrik İnşaat Bilişim Teknoloji Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalkavan Elektrik İnşaat Bilişim Teknoloji Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Vedat Kalkavan tarafından kuruldu.

Acr Teknoloji Bilişim İnşaat Nakliyat Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acr Teknoloji Bilişim İnşaat Nakliyat Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kemal Acar tarafından kuruldu.

İnfo Gaz Teknoloji Bilişim Mühendislik Arge Ve Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnfo Gaz Teknoloji Bilişim Mühendislik Arge Ve Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Emre Bozkurt ve Ufuk Dişlioğlu ortaklığında kuruldu.

Znr34 İnşaat Bilişim Teknoloji Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Znr34 İnşaat Bilişim Teknoloji Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 600 bin TL sermaye bedeli ile Süreyya Nur Zengin tarafından kuruldu.

Crest9 Bilişim Teknoloji Limited Şirketi kuruldu!

Crest9 Bilişim Teknoloji Limited Şirketi Ataköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rohıt Kumar Makkar tarafından kuruldu.

Emlaktif Gayrimenkul Bilişim Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Emlaktif Gayrimenkul Bilişim Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 300 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çelik ve Ebru Gürsoy ortaklığında kuruldu.

Resco Gayrimenkul Teknoloji Bilişim Anonim Şirketi kuruldu!

Resco Gayrimenkul Teknoloji Bilişim Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Akmercan tarafından kuruldu.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Nettsi Bilişim Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Nettsi Bilişim Teknoloji Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Çakal tarafından kuruldu. 

Doğrufiyat Teknoloji Bilişim Oto Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğrufiyat Teknoloji Bilişim Oto Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Orçan tarafından kuruldu. 

Rubusoft Bilişim Ve Teknoloji Laboratuvarı Yazılım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rubusoft Bilişim Ve Teknoloji Laboratuvarı Yazılım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli Hüseyin İnanç tarafından kuruldu.

Teknoloji devleri Bilişim Vadisinde buluşacak Haberi

Teknoloji devleri Bilişim Vadisinde buluşacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması noktasında Bilişim Vadisi'nin çok ciddi etki sağlayacağını belirterek, "Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi; Samsung, Sıemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisi'nin, ülkedeki ve dünyadaki tüm çıpa firmaları bünyesine katmayı hedeflediğini söyledi. 


Bilişim Vadisi'nin 2023 hedeflerinin yakalanması için ciddi etki sağlayacağına işaret eden Işık, "Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara, ihracatı 500 bin dolara çıkarabilmemiz için kiloda hafif, pahada ağır teknolojik ürünler üretip, satabilmemiz gerekiyor. Bunun yolu da Ar-Ge'den, yani Bilişim Vadisi'nden geçiyor" diye konuştu. 


- Bankalar da Bilişim Vadisi'ne talip


Samsung, IBM, Sıemens, Oracle, Turkcell, Arçelik, Akbank, Abank...