10 / 05 / 2024

teleferik istasyonları

teleferik istasyonları

Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, teleferik hattında ihale aşamasına geldiklerini ifade etti. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı saatte 6 bin yolcu taşıyacak

Dudullu Bostancı Metro Hattı istasyonları!

Dudullu Bostancı Metro Hattı istasyonları belli oldu. 15 kilometre uzunluktaki Dudullu Bostancı Metro Hattı projesi Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek. İşte yeni metrodan detaylar...

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. hat devreye giriyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın, 1. etap hat ile Mekanik Entegrasyon çalışmaları tamamlandı. 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin test sürüşleri yapılıyor...

Remzi Aydın: Eyüp, yeni teleferik hattı ile rahatlayacak!

Eyüp'ün simgelerinden olan teleferik hattına yenileri eklenecek. Remzi Aydın, "bacasız sanayi" olarak nitelediği teleferik projelerinin, ekonominin canlanmasına katkısının yanında kültürel ve sosyal iletişimi de sağladığına işaret etti.

Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı gelecek!

Eyüp'e nefes aldıracak proje için geri sayım başladı. Yıllık 3 milyon ziyaretçi alan Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı geliyor. Projede, metro, tramvay ve meydan düzenlemesi de var.

Eyüp'e yeni teleferik hatları geliyor!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek.

Eyüp'e 2 yeni teleferik hattı!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek. Miniatürk-Alibeyköy-Vialand hattının yapılması planlanıyor.

Nasa, Türkiye'de analiz istasyonları kuracak!

Depremlerin önceden tespit edilmesi için NASA'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'de de analiz istasyonları kurulacak. Tüm veriler İzmir'de kurulacak merkezde toplanacak.

Spil Dağı'na teleferik yapılacak!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Dağı At Alanı Milli Parkı’nda yapılması planlanan teleferikle ilgili “Artık teleferik hayali de gerçek olacak. Spil’e teleferikle çıkacağız. Manisa’nın turizmine katkı sağlayacağız” dedi.

Bursa'da teleferik hattı bakıma girdi!

Bursa’da açılışından bu zamana kadar yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği teleferik hattındaki bakım, vatandaşı çileden çıkardı. Sarıalan ve oteller Bölgesi arasındaki teleferik hattı ’bin 500 saatlik kullanım’ bakımına girdi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kabinler takılıyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabında yolcu kabinlerinin takılmasına başlandı. 58 adet yolcu kabininin halatlara takılması çalışmaları nedeniyle teleferik hattında, 1 Mart Pazar gününe kadar yolcu taşımacılığı yapılamayacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında entegrasyon çalışması!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabının entegrasyonu yapılacak. 2. Etap kabinlerinin halatlara takılması nedeniyle teleferik hattı, bugünden (26 Şubat Perşembe) itibaren 1 Mart Pazar gününe kadar hizmet veremeyecek.

teleferik istasyonları Haberi

teleferik istasyonları
Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı tanıtım videosu için


Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamalarda bulundu. İhale aşamasına gelinen Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattında saatte 6 bin yolcu taşınacak. 


İstanbul Boğazı'ndan geçecek Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı kapsamında kabinler 32 bin kişilik planlandı. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı sayesinde Mecidiyeköy'den Altunizade'ye 15 dakikada geçmek mümkün olacak. 


Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattının ilk durağı Mecidiyeköy Ali Sami Yen olacak. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattında daha sonra Altunizade'ye gelinecek ve ardından Küçük ve Büyük Çamlıca’dan geçecek. 


10 kilometrelik alan toplamda 22 dakikada aşılacak. İşte Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattının durakları:


• Mecidiyeköy 

• Zincirlikuyu 

• Altunizade 

• K.Çamlıca 

• B.Çamlıca 

• Cami


İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamaları: