23 / 07 / 2024

Temel Başalan

Temel Başalan

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm"

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31187 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar?

Pamir&Soyuer 2020 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 155,11 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekarelik alan Kanal İstanbul için özel proje alanı ilan edildi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

İstanbul Bağcılar için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Van Başkale'deki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Van İli, Başkale ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağcılar Yenimahalle için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Yenimahalle Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekareye çıktı?

Pamir&Soyuer 2019 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 155,11 metrekare/1000 kişi’ye yükseldi...

Kaç Gömbe'de panayır alanının inşaatı başlıyor!

Antalya'nın Kaş ilçesinin yayla merkezi olan Gömbe Mahallesi'nde yapılması planlanan panayır alanı projesinde inşaat çalışmalarına başlanıyor.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne oldu?

Pamir&Soyuer 2019 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 152,51 metrekare/1000 kişi’ye yükseldi...

Temel Başalan Haberi

Temel Başalan


Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve 2B arazisinin durumunu Vatan'a anlattı. 


Başalan, kentsel dönüşümde istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu sıkıntıların bir kaç yıl içinde giderileceğini söyledi. Başalan, "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm. Kentsel dönüşümde en önemli problem insan kaygıları. İnsanlar acaba yerimden olacak mıyım korkusu taşımamalı. Sosyal ve yeşil alanı fazla olan yerler inşa etmeyi hedefledik" diye konuştu. 


2B kapsamında binlerce tapu dağıttık Başalan, 2B yasası hakkında ise şöyle konuştu: 2B yasasında hak sahiplerinin %81'i başvuru yaptı. 


1.5 milyar TL gelir oldu. İstanbul'da 20 ilçede 2B planı var. Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli,Eyüp 2B sorunu yaşayan ilçelerin başında. 2B'de planlama ve iade işlemleri tamamlanırsa istenen noktaya...