03 / 05 / 2024

Temiz Türkiyem yarışması

Temiz Türkiyem yarışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “Temiz Türkiyem Yarışması” 2013 yılında da devam ediyor

Türkiye'nin en temiz belediyesi ve sanayi tesisi seçilecek!

Çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediye ve sanayi tesislerine yönelik düzenlenen yarışma 7 kategoriden oluşuyor

Temiz Türkiyem'de en temiz kent İstanbul oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Temiz Türkiyem yarışmasında İstanbul, büyükşehir belediyeleri kategorisinde Türkiye'nin en temiz kenti İstanbul seçildi

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni yapıldı!

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni 27 Temmuz'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması' ödül töreni 27 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girenlere 150 Bin TL para ödülü verilecek.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması ödülleri dağıtıldı!

Saint-Gobain Rigips’in düzenlediği Ulusal Alçı Yarışması Ödülleri, 30 Ocak Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Elazığ Gazi Caddesi Kentsel Yenileme Yarışması ödül töreni yapıldı!

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği “Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Mimarı” proje Yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması kayıtları 31 Ağustos'a uzatıldı!

Saint-Gobain tarafından 20 yıldır uluslararası olarak düzenlenen ve bu yıl Saint-Gobain Rigips Türkiye tarafından Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması ön kayıtları 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Çanakkale Araştırma Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. “Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda 1.lik ödülünü A. Balin Özcan Koyunoğlu ve ekibi aldı.

Dünyanın En İyi Yapıları yarışmasında 20 Türk proje finalde!

Dünyanın En İyi Yapıları yarışması finalinde Türkiye'den 20 proje var. Türkiye, I bu sayıyla Avustralya ve İngiltere'nin ardından üçüncü ülke oldu.

Türk konut projeleri BMG Polo yarışmasında kraliyete tanıtıldı!

Londra ve İstanbul merkezli API Investment’in Türkiye temsilciliğini yaptığı İngiltere ve Suudi Arabistan kraliyet ailesi üyelerinin buluştuğu geleneksel BMG Polo yarışmasında Türk konut projeleri tanıtıldı.

15. Yalıtım Yarışması'nda öğrenciler Kazakistan’dan ödülle döndü!

15. Yalıtım Yarışması'nın uluslararası aşaması sonuçlandı. Ülkemizi Kazakistan'daki finalde temsil eden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan, birinci Jüri Özel Ödülünü kazandı.

Temiz Türkiyem yarışması Haberi

Temiz Türkiyem yarışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “Temiz Türkiyem Yarışması” 2013 yılında da devam ediyor. Çevre konusunda toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurmak isteyen belediyeler ve sanayi tesisleri için son bir ay kaldı.

Çevrenin korunması konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten belediye ve sanayi tesislerine yönelik düzenlenen yarışma 7 kategoriden oluşuyor.            


Yarışmada, En Temiz Kent kategorisinde, Büyükşehir belediyeleri kategorisi, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyeler kategorisi, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasındaki belediyeler ve büyükşehir ilçe belediyeleri olmak üzere 4 kategoride düzenliyor.           


En Temiz Sanayi Tesisi kategorisinde, çevreye kirletici etkisi yüksek olan tesisler, çevreye kirletici etkisi olan tesisler olarak 2 kategoride değerlendirilecek. En Temiz...