16 / 05 / 2024

temmuzda markalı projelerin satışı

temmuzda markalı projelerin satışı

Temmuz’da markalı konutlarda yabancıya satışın oranı yüzde 52’den yüzde 37’ye düştü. Bu düşüşte siyasi belirsizlik ve terör saldırılarının yanı sıra Arap yatırımcıların Ramazan ayı molası da etkili oldu.

Temmuz'da markalı projelerin yüzde 9'u yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre temmuz ayında, markalı konut projelerinin yüzde 9'u yabancı yatırımcılara satıldı. Bu oran, son 6 aylık ortalamanın (yüzde 8) 1 puan üzerinde. 

Markalı konut satışları toplam satışın yüzde 35’ine ulaştı!

Markalı konut projelerin sunduğu avantajlara dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Atalay, Türkiye’nin markalı gayrimenkulde yolun başında olduğunu ve bu trendin hızla büyük şehirlerden küçük şehirlere doğru yayılmasının gerekliliğini vurguladı.

Kocaeli Çayırova markalı konut projelerin adresi olacak!

Gayrimenkul fiyatlarının İstanbul ve Bursa'da yükselmesi ile Kocaeli Çayırova markalı konut projelerin adresi olacak..

Ankara'nın markalı projeleri şehrin gelişmesine katkı sağlıyor!

Ankara’da yükselen markalı projelerin hem şehrin gelişimine hem de vizyonuna büyük katkı sağladığını dile getiren Fertaş İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “Burada yükselen projelerin Ankara ticareti için büyük kazanç olduğu görüşündeyim” dedi.

Hak Yapı'dan Pendik'e 200 milyon TL'lik iki yeni proje!

Hak Yapı, hayata geçirdiği projeleriyle sektöründeki gücünü pekiştiriyor. Anadolu Yakası’nda inşa ettiği markalı projelerin ardından Hak Yapı, aynı bölgede 200 milyon değerindeki iki yeni projesini daha hayata geçiriyor.

Ankara markalı projelerin merceğinde!

Daha çok İstanbul'da iş yapan markalı konutçular son yıllarda başkent Ankara'ya da açılmaya başladı. Sinpaş'tan Mesa'ya, Kuzu Grup'tan Akfen'e kadar markah konut üreticileri Ankara'da birbiri ardma lüks projeler yapıyor.

Artella, Bağdat Caddesi'ndeki projelerin yüzde 60'ında kullanılıyor!

Kapı ve mutfak alanındaki üretimini 2005 yılında üst segment markalıya kaydıran Aslandağ Şirketler Grubu, Artella markasıyla Bağdat Caddesi’nde yapılan projelerin yüzde 60’ında yer alıyor.

24 Gayrimenkul 2 yeni projesini satışa sunuyor!

Geliştirdiği 24 markalı projelerin satışlarını büyük oranda lansman döneminde gerçekleştiren 24 Gayrimenkul, Atakent ve Halkalı merkezdeki iki projesini satışa sunuyor.

Başakşehir markalı projelerin adresi oldu!

İstanbul'un yeni gelişim bölgelerinden Başakşehir-Kayabaşı'nda adeta Emlak Konut GYO öncülüğünde yeni bir şehir inşa ediliyor. Önümüzdeki 10 yılda bölge nüfusunun üç katına çıkacağı öngörülüyor.

Bomonti markalı konut projelerinin üssü haline geldi!

İstanbul'un eski fabrika merkezlerinden olan Bomonti, konumu ve kolay ulaşımıyla son 5-6 yılda gayrimenkulde yoğun yatırım çekti. Markalı konut projelerin üssü haline gelen semt, beyaz yakalıların tercihlerinde ilk sıralara yükseldi.

Mapei yalıtımda markalı projelerin tercihi oldu!

32 ülkede 65 üretim tesisinde ürettiği ürünleri dünya'nın birçok ülkesine tercih edilen Mapei son 2 yıldır var olduğu Türkiye pazarında liderliğe oynuyor. Mapei Genel Müdürü Alper Özer ile yalıtım ve boya ürünleri hakkında konuştuk.

Ispartakule krizi Bizim Evler projelerini etkiliyor mu?

İhlas Yapı, Ispartakule'de yaşanan krizi hatırlatarak, Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulaması, Bizim Evler markalı projelerin tamamının dışında kalmaktadır" açıklamasını yaptı.

Ispartakule Bizim Evler'de satış ve tapu devri durdurulmadı!

İhlas Yapı A.Ş., İstanbul ili Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulamasının 'Bizim Evler' markalı projelerin tamamının dışında kaldığım belirtti.

temmuzda markalı projelerin satışı Haberi

temmuzda markalı projelerin satışı

7 Haziran’da gerçekleşen genel seçimin ardından henüz bir hükümetin kurulamamış olması, 20 Temmuz’da yaşanan Suruç patlaması ve ardından gelen terör saldırıları, yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarını da beklemeye aldı. Türkiye’nin gündemine ilişkin sorunların yanı sıra Körfez’den gelen talep Ramazan ayı boyunca kesilince, Temmuz ayında satılan konutlarda yabancıların payı yüzde 37’ye kadar indi. Bu oran bir önceki ay yüzde 52’ye kadar çıkmış, satılan her konuttan birini yabancılar satın almıştı. 

Ortalamanın altında

Garanti’nin desteğiyle REIDIN ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Temmuz ayı raporuna göre, yabancılara satış Temmuz’da gerilemeye başladı. Geçtiğimiz ay markalı konutların yüzde 37’sini yabancılar alırken, bu oran 6 aylık ortalamanın da gerisinde kaldı. Son 6 ayda satılan konutların yüzde 45’ini yabancılar almıştı. 

Bireysel satış azaldı

Rapora göre, yabancılar ağırlıklı olarak 2+1 konut...