06 / 05 / 2024

Tepeköy Höyüğü kazı

Tepeköy Höyüğü kazı

Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı Tepeköy'de yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın tahmini satış bedeli 69 milyon 986 bin TL olarak belirtildi.

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı gayrimenkul satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediyesi Başkanlığı, İzmir Torbalı Tepeköy'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 2 Mayıs'ta yapılacak.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

TOKİ Kırklareli Pehlivanköy 2020 başvuruları yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırklareli Pehlivanköy Kazımdirik Mahallesi projesi yarın satışa çıkıyor.

Kocaeli Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Ambarlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı.

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Kırklareli Pehlivanköy TOKİ ihalesi bugün!

Kırklareli Pehlivanköy Kazımdirik Mahallesi 83 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

İzmit Tepeköy Öğrenci Yurdu açıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Tepeköy Mahallesi’ndeki öğrenci yurdu açıldı.

İzmit Tepeköy Öğrenci Yurdu açılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Tepeköy Öğrenci Yurdu 12 Kasım'da hizmete açılıyor

Tekirdağ'da 52 tarihi ev restore edilecek!

Tekirdağ Miras Atölyesi projesi kapsmaında Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki tescilli 52 ev restore edilecek...

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması TBMM gündeminde!

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yolun ne zaman biteciğini sordu..

Niğde-Tepeköy yolu ne zaman bitecek?

Niğde ile Tepeköy arasındaki yol çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde-Tepeköy yol projesinin ne zaman biteceğini sordu..

İzmit Tepeköy Aile Sağlığı Merkezi yenilendi!

Kentteki yatırımlarına devam eden İzmit Belediyesi Tepeköy Mahallesi’nde yer alan aile sağlığı merkezini yeni yüzüne kavuşturdu.

Tepeköy Höyüğü kazı Haberi

Tepeköy Höyüğü kazı


Muş'un Varto ilçesinde bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun yıllar çalışma yapılamayan Tepeköy Höyüğü'nde, 49 yıl aradan sonra kazı çalışmaları başlatıldı.


Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor.


Çözüm sürecinin ardından sosyal ve ekonomik alanlarda yaşanan hareketliliğe turizmi de eklemek isteyen kent, saklı tarihinin ortaya çıkması için çaba sarf ediyor.


Bu kapsamda, Varto ilçesinde bulunan Tepeköy Höyüğü'nde 49 yıl aradan sonra ilk kez kazı çalışması başlatıldı.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepeköy Höyüğü'nde en son 1965 yılında kazı çalışması yapıldığını ve 1966 yılında bölgede yaşanan depremin ardından çalışmalara son verildiğini söyledi.


Sonraki yıllarda yaşanan terör olaylarının ardından güvenlik gerekçesiyle bir daha...