29 / 04 / 2024

İzmit Tepeköy Öğrenci Yurdu açılıyor!

İzmit Tepeköy Öğrenci Yurdu açılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Tepeköy Öğrenci Yurdu 12 Kasım'da hizmete açılıyor



İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Tepeköy Mahallesi’ndeki öğrenci yurdunun resmi açılışı gerçekleştiriliyor.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, yaklaşık olarak 3 milyon lira harcanarak inşa ettirilen öğrenci yurdunun resmi açılışı 12 Kasın Pazartesi günü saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) tarafından işletilecek olan öğrenci yurduyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Öğrenci yurdu projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Eğitimleri için memleketlerinden gelen öğrencilerimiz için planladığımız öğrenci yurdumuzda onları kendi evlerindeki sıcaklığı hissettirmek için büyük titizlikle çalıştık. Gerek mimarisi, gerekse içerisinin kullanımı acısından çok güzel bir yurt oldu. Belediyemiz tarafından yapılan yurdun öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tepeköy Mahalle Konağı yanında 3 bin 200 metrekarelik bir alan üzerine 5 katlı olarak hayata geçirilen öğrenci yurdunda engelli odası, 3 ve 4 kişilik odalar, her bir odada banyo, etüt odaları, mescit, çok amaçlı salon, restoran, çamaşır odası, güvenlik birimleri ve idari teknik ofisler bulunuyor. 150 öğrenci kapasiteli yurdun yaklaşık olarak 3 milyon TL'ye mal olduğu öğrenildi.


Geri Dön