03 / 05 / 2024

tereke resmi defteri

tereke resmi defteri

Mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi, istem üzerine veya re'sen tereke mallarının korunması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak üzere gerekli olan bütün önlemleri alır. Bu önlemlerin başında miras defterinin tutulması geliyor...

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası kesin kabul tutanağı onaylandı.

Galatasaray Riva ve Florya projesinde resmi imzalar atıldı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva - Florya projeleri için Emlak Konut ile resmi imzaların atıldığını açıkladı.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

6 maddede site yönetimlerinde karar defteri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde karar defteri" konusunu ele aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İnşaat reklamları ünlülerin resmi geçidi oldu!

Ekranın demirbaş reklamları inşaatlar, ünlü isimlerin resmi geçidi gibi oluyor. Selçuk Yöntem de onlardan biri. Gerçi bu özel ve güzel evler ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasını taşıyormuş.

İzmir Bornova Stadı'nın resmi açılışı 8 Ekim'de!

Geçen hafta Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan karşılaşma ile açılan ve büyük ilgi gören Yeni Bornova Stadı’nın resmi açılışını 8 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Harçlar Kanunu'ndaki değişiklikler Resmi Gazete'de!

Maliye Bakanlığının harçlar konusundaki değişikliklerin uygulanmasına yönelik düzenlemeleri içeren tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası'nın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

4 maddede sitelerde denetim defteri zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Site yönetimlerinde denetim defteri oluşturulması hususu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Vartaş Renovia Projesi için resmi tapusunu aldı!

Vartaş İnşaat birinci adası için son resmi tapusunu aldı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Renovia Projesinin önünde hiç bir engel kalmadı.

İşte İsmail Kahraman'ın yeni resmi konutu!

Yeni TBMM Başkanı İsmail Kahraman, seçilmesinin ardından ilk gecesini Başbakanlık Resmi Konutu’nda geçirdi. Ankara’da misafirhaneyi kullanan İsmail Kahraman, bundan sonra konutu kullanacağını bildirdi

Resmi Gazete ne zaman çıkmaz?

Resmi Gazete, normal şartlarda her gün yayımlanıyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yayımlanmadığı bazı günler de var. Bu günler, "ulusal bayram ve genel tatil günleri"

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi ile ilgili hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı.

tereke resmi defteri Haberi

tereke resmi defteri

Miras defterinin tutulması!

Mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi, istem üzerine veya re'sen tereke mallarının korunması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak üzere gerekli olan bütün önlemleri alır.


Bu önlemlerin başında miras defterinin tutulması geliyor. Aşağıdaki sebeplerden birinin gerçekleşmesi hâlinde sulh hâkimi  terekenin defterinin tutulmasına karar verir:


1. Mirasçılar arasında vesayet altına alınmış olan veya alınması gereken kimse varsa,

2. Mirasçılardan biri uzun süreden beri bulunamıyorsa ve temsilcisi de yoksa,

3. Mirasçılardan veya ilgililerden biri, ölüm tarihinden başlayarak bir ay içinde istemde bulunursa,

Defter tutma işlemi gecikmeksizin tamamlanır.


Terekenin resmen yönetilmesi

Aşağıdaki hâllerde sulh hâkimi re'sen mirasın resmen yönetilmesine karar verir:

1. Mirasçılardan birinin uzun süreden beri bulunamaması ve temsilci de bırakmaması hâlinde menfaati gerektiriyorsa,

2. Mirasta hak sahibi olduğunu ileri sürenlerden hiçbiri mirasçılık sıfatını yeterince ispatlayamazsa veya bir mirasçı bulunup...