05 / 05 / 2024

termal turizm tesisleri

termal turizm tesisleri

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

İnegöl Oylat termal turizm merkezi olacak!

İnegöl'ün turizm cenneti olan Oylat kaplıcalarına giderek incelemelerde bulundu. Bakan Veysel Eroğlu, " Oylat'ı Termal ve Tabiat Turizm Merkezi yapmaya karar verdik " dedi.

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Güray Öngen tarafından kuruldu.

Taraklı Termal'de devre mülklerin gelir getirici olması için kira çalışmaları tamamlandı!

Sağlıklı yaşam konseptiyle 2010'dan bu yana yatırımlarını sürdüren Taraklı Termal Turizm, pandemide yol haritasını belirledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tunç, termal tesis projesinin ikinci etabında çalışmaların hızlandığını belirtti.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği artırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgelerinde bulunan tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

Sondurak Termal Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Sondurak Termal Turizm Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Kırmızıaltın, Engin  Akyıl, Okay Daşlar ve Ömer Aydın ortaklığında kuruldu. 

Ebrar Termal Tatil Tesisleri Anonim Şirketi kuruldu!

Ebrar Termal Tatil Tesisleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Albayrak ve Hamdi Demir ortaklığında kuruldu. 

termal turizm tesisleri Haberi

termal turizm tesisleri

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, yılın her döneminde tesislerin açık olduğu, müşterilerinin yaz turistlerine oranla daha fazla harcama yaptığı termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi.


Doğan Jeotermal’in 3. termal tesisi olan Erzin Termal Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Ömer Faruk Arkan, “Doluluk oranları açısından kıyı otellerinde ciddi düşüşler yaşanmasına rağmen termal tesislerde ise yüzde 80 üzerinde devam etmekte. Türkiye’de son yıllarda sayıları artan termal tesisler hastalıkların tedavisinde alternatif oluşturmasının yanı sıra 12 ay boyunca 4 mevsim huzurlu bir tatil imkanı da sağlamakta. Bu durum termal turizmin sıkıntılardan etkilenmemesine yol açtı” dedi.


Türkiye, jeotermal kaynaklar potansiyeli açısından dünyada 7’nci, Avrupa’da 5’inci sırada olmasına rağmen bugüne kadar termal turizm pastasından istediği oranda pay alamadı. 


2007 yılında kanunlaşan Jeotermal Kaynaklar ve...