18 / 05 / 2024

termostatlı vana tasarruf sağlarmı

termostatlı vana tasarruf sağlarmı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, tüm illere “Isınma, trafik ve sanayi kaynaklı kirleticilerin belirlenmesi için yerel emisyon envanterini hazırlayın” talimatı gönderdi. Bakanlık, 60 şehirde yüksek kirlilik olduğunu açıkladı...

Malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler!

Gayrimenkul malikleri, kural olarak onun üzerinde tasarruf yetkisine de sahip oluyor. Ancak çeşitli sebeplerle bu yetkinin sınırlandırılabiliyor. İşte malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler..

Körfez Geçiş Köprüsü 650 milyon dolarlık tasarruf sağlayacak!

İSTANBUL, Gebze-Orhangaziizmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü'nün yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor.

Mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı!

Medeni Kanun gereğince, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. İşte mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı...

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Maxval Buhar Teknolojileri Ve Vana Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maxval Buhar Teknolojileri Ve Vana Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Cafer Ünlü tarafından 1 milyon TL sermaye ile 27 Temmuz 2015 tarihinde Maltepe'de kuruldu.

Danfoss yeni vana serisi ICV Flexline'ı üretti!

Dünyanın Isıtma, Soğutma ve Sürücü teknolojileri devi Danfoss, yeni vana serisi ICV Flexline™ ile kullanıcılarına sunduğu; modülerlik, daha hızlı kurulum ve daha düşük servis maliyetleri avantajlarına bir yenisini daha ekliyor.

Kale Mantolama yalıtım sektöründe yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Daikin Emura kliması yüksek tasarruf imkanı sağlıyor!

Daikin’in, büyük beğeni toplayan klimalarından biri olan Emura, çevreci R32 gazı ile kullanıcılarına daha yüksek verimlilik ve tasarruf imkanı sunuyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf yaptı!

İzmir Metro A.Ş. geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı. İnovatif proje, tren setlerinin kilometre başına tükettiği enerjiyi yüzde 11 oranında azaltıyor.

Mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı!

Mirasbırakan, sahip olduğu malların bir kısmı ya da tümü üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. Peki, saklı pay olması halinde mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı nasıl yapılır?

Mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir?

Miras Hukuku gereğince, mirasbırakan kimse bırakacağı mirasın bir kısmı üzerinde istediği gibi tasarruf yapabiliyor. Peki, mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir? Mirasta tasarruf edilebilir kısım nasıl hesaplanır?

termostatlı vana tasarruf sağlarmı Haberi

termostatlı vana tasarruf sağlarmı


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, tüm illere “Isınma, trafik ve sanayi kaynaklı kirleticilerin belirlenmesi için yerel emisyon envanterini hazırlayın” talimatı gönderdi.


Resmi kurumlarda, lojman ve sosyal tesislerde ısı yalıtımına öncelik verilmesini isteyen bakanlık, “Okullarda ve resmi binalarda giriş kapılarının otomatik ve hava sızdırmaz olmasını” istedi.


SÜRE 2017 YILINDA DOLUYOR


Bakanlık yayınladığı genelge ile kirleticilerin belirlenmesi ve yıllık olarak takip edilmesi için tüm şehirler için ayrı takvimler oluşturdu. Marmara başta olmak üzere sırasıyla Ege, Akdeniz, Güneydoğu, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’daki iller 2017 yılı sonuna kadar emisyon envanterini tamamlamak zorunda olacak. Kükürtdioksit, nitrojendioksit ve partikül kirleticilere ilişkin yerel emisyon envanteri oluşturulacak, her yıl aralık ayı sonuna kadar da bu envanter bakanlığa gönderilecek.


60 İLDE “YÜKSEK KİRLİLİK”


Emisyon değerin sınırın üzerinde olduğu Marmara Bölgesi’nde yer alan...