19 / 05 / 2024

tersane kira yasası

tersane kira yasası

Tersanelerde yıllık gelire göre kira ödenmesi yasa tasarısı Meclis'ten geçti. Yeni yasayla tersaneciler yıllık cirolarının binde biri kadar kira ödeyecek. Tasarıda yer alan liman ve marinalar ise kapsam dışı bırakıldı...

Kira yasasında dikkat çeken ayrıntı! Evden çıkarabilecekler!

11 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri aralığında yapılacak yeni kira sözleşmeleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Kira yasasında dikkat çeken ayrıntı! Evden çıkarabilecekler!

11 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri aralığında yapılacak yeni kira sözleşmeleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Berlin'de kira üst sınırı yasası iptal edildi!  

Federal Anayasa Mahkemesi, Berlin'de yükselen kira fiyatlarını önlemek için hayata geçen ‘kira üst sınırı’ yasasını anayasaya aykırı olduğunu savunarak iptal etti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında evleri yıkılanlara bakanlık tarafından 18 ay kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

2019 Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlar 18 ay kira yardımından faydalanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli şartlar neler?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. En düşük kira yardımı 715 TL iken en yüksek kira yardımı tutarı bin 150 TL. Peki kira yardımı alabilmek için gerekli şartlar neler? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli belgeler neler?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira en düşük 715 TL olmak üzere kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli belgeler neler?

Kentsel dönüşüm 2019 kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. 2019 yılı için ise en düşük kira yardımı tutarı 715 TL, en yüksek ise bin 150 TL veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Almanya'da kira artışında sınır tanımayanlara ceza geliyor!

Almanya’da kira artışının önüne bir türlü geçilemiyor. Yürürlüğe giren ‘kira freni yasası’ da beklenen sonucu vermedi. Bunun üzerine Federal Adalet Bakanı Katarina Barley, yasaya ceza hükmü koymayı planlıyor...

Yeni kira sözleşmesi yasası 2018!

Kira sözleşmelerini ilgilendiren 2 yeni düzenleme yapıldı. İşte kira sözleşmelerinde yapılan yeni düzenlemeler..

Kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017!

Kiralama Yasası gereğince gayrimenkul kiralamalarında enflasyon oranları kullanılarak yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017..

Kentsel dönüşümde devlet ne kadar kira yardımı yapıyor?

Vatandaşın devletten kentsel dönüşüm yasası kapsamında kira yardımı alabilmesi için binanın ” Riskli Yapı ” raporuna sahip olması ve en az 1 yıl boyunca ev sahibinin ya da kiracının ikametgah etmiş olması gerekir

Kira bedeli yasası!

Kiracı kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira bedeline yapılacak zam hesaplamaları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte kira bedeli yasası metni..

tersane kira yasası Haberi

tersane kira yasası


Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Meclis'te oylamaya sunulan tersane, liman ve marinalara yönelik kira indirimi yasa tasarısı kabul edildi. Yeni yasaya göre Hazine'nin özel mülkiyetindeki tersane, tekne imal ve çekek yerleri, yıllık gelirlerinin binde biri kadar kira ödeyecek. Liman ve marinalar ise kapsama alınmadı. Deniz Ticaret Odası (DTO)Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Liman ve marina sahiplerine de aynı kira indiriminin yapılması yönünde çaba harcadık. Ama onları kurtaramadık" dedi.

Ocak ayında Tuzla'daki tersanelere getirilen yeni bir uygulama ile tersanecilerin yıllık kira bedellerine yaklaşık yüzde 1520'lik artış yapılmış, tersanecilerden m2 başına en az 40 TL kira alınması kararı çıkmıştı. Küresel krizle mücadele ederken bir de kira zammı ile sarsılan tersaneci karara isyan etti. "Bu kiraları ödeyecek gücümüz yok" diyen tersaneciler devletten gelirlerinin binde...