05 / 05 / 2024

teşvik paketi 2019

teşvik paketi 2019

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

4 yılda teşvik belgeli yatırım verileri mecliste!

2015-2019 yılları arasında teşvik belgeli yatırım verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

GYODER Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları Eğitimi 5 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları ve Finans Modellemesi Eğitimi 5 Kasım 2019 Salı günü verilecek...

Nisan 2019'da 451 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nisan 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesini yayınladı. Buna göre, Nisan'da 451 yatırım teşvik belgesi verildi...

2019'un ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tararından yılın ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

Süper Teşvik Paketi'nde 10 yıl vergi yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Süper Teşvik Paketi hakkında bilgi verdi. Ağbal, paketin yatırımcı odaklı geliştirildiğini ifade ederken "Teşvik belgesi aldığınız zaman 10 yıl süre ile normal bildiğimiz yatırım katkı oranı dışında hiç bir şekilde vergi almayacağız" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Doğu ve Güneydoğu'ya teşvik paketi olumlu karşılandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

teşvik paketi 2019 Haberi

teşvik paketi 2019

2015 yılında çıkarılan yasa kapsamında inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi planlanıyordu. Aradan 3 yıl geçmesiyle yeni teşvik 1 Ocak'ta başlıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Noyan Doğan'ın haberine göre, 2019 başından itibaren, 57 bin işyeri yeni teşvikten yararlanmaya başlayacak. Yeni teşvik ile işverenlerin çalışanları adına ödediği primin bir kısmını devlet tarafından ödenecek.

İş kazaları azalacak

2015 yılında çıkartılan yasa ile inşaat sektöründe iş kazalarının azaltması hedefleniyor. İşyerlerinde; ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Yine yasa ile bu işyerlerine süre de tanındı.

80 sektörü etkiliyor

Teşvikten yararlanabilmek için 1 Ocak 2016-31 Aralık 2018 tarihleri arasında 3 yıllık sürede ölüm veya sakatlanmayla sonuçlanan iş kazası yaşanmamış olması gerekiyor. Yeni uygulamadan başta madencilik, tekstil, inşaat,...