28 / 07 / 2024

THBB uyarıyor

THBB uyarıyor

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Bankalarda, kasalarda, evinde, cebinde dolar bulunduranlar kırmızı alarm! İslam Memiş uyarıyor! Yanlış yoldasınız!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş doların doğru bir yatırım aracı olmadığını söyledi. Memiş, Bankalarda, kasalarda, evinde, cebinde dolar bulunduranlara seslenerek 'yanlış yoldasınız' dedi. 

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Yatırımcılar konut yatırımı için rotayı yurt dışına çevirirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ABD'den ev alma hayali kuranları uyardı. 

Emekli promosyon başvurusu yapacaklar dikkat! 

Emekli promosyon kampanyalarının temmuz zammı ile değişmesi bekleniyor. Uzmanlar banka promosyonu başvurusu yapacak emekli vatandaşları uyarıyor. Haziran ayı banka promosyonları ile birlikte yer alan tüm detaylar.

Emekli promosyonu için son 7 gün uyarısı! Akbank hesaplara maaşa ek tam 17 bin 500 TL yatırıyor!

Emekliler tarafından merak edilen ve araştırılan emekli promosyonu için bankalardan 30 Haziran 2024 uyarısı yaptı. En çok merak edilen bankalar arasında yer alan Akbank da söz konusu promosyon kapsamında hesaplara 17 bin 500 TL yatırıyor. 

Uzmanı uyarıyor! Konutunuzu korumak için sadece DASK yeterli değil! Mutlaka bunu da yaptırın!

Konut ve işyeri gibi yapıları depreme karşı koruyan DASK ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan  Sigorta Uzmanı Sumru Orak Güler, DASK'ın tek başına yeterli olmadığını belirtti. 

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Dolar 32 TL'yi geçti! Gümbür gümbür geliyor! Uzmanlar uyarıyor! Dolar bir kaç gün içinde...

Son dakika dolar kuru bugün 32 lirayı geçerek 33 liraya merdiven dayadı. Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Uzmanlar ise Kapalıçarşı'daki dolar alım satım makasının açıldığını söyleyerek uyardı; Bir kaç gün içinde...

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

THBB uyarıyor Haberi

THBB uyarıyor

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. 

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.


Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 12 Kasım 1999’da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye’de güvenli yapıların inşa edilmesi için “Kaliteli Beton Kullanımı” misyonu ile...