04 / 05 / 2024

THBB uyarıyor

THBB uyarıyor

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Dolar 32 TL'yi geçti! Gümbür gümbür geliyor! Uzmanlar uyarıyor! Dolar bir kaç gün içinde...

Son dakika dolar kuru bugün 32 lirayı geçerek 33 liraya merdiven dayadı. Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Uzmanlar ise Kapalıçarşı'daki dolar alım satım makasının açıldığını söyleyerek uyardı; Bir kaç gün içinde...

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Uzmanlara göre en çok kazandıran yatırım gayrimenkul! 

Son dönemde yüksek getiri sağlayan mevduat faizleri yatırımcıları cezbediyor. Öyle ki bazı vatandaşlar gayrimenkullerini satıp faize yatırıyor. Ancak uzmanlar bu konuda vatandaşları evsiz kalabilecekleri konusunda uyarıyor...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Son dönemlerde kayıtsız iş yapan ayakçı emlakçıların sayısı artmaya başladı. Özellikle ev alıp kiralamak isteyenleri uzmanlar emlakçılara karşı uyarıyor. Emlakçılardan bu belgeyi mutlaka isteyin...

Paylaşımlı ev kullananlar aman dikkat! Alt kiralamalar tahliye sebebi!

Konut kiralarındaki yüksek fiyatlar, paylaşımlı ev arkadaşlığını artırdı. Ancak uzmanlar kiracıları alt kiralamalar konusunda uyarıyor... 

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Altın almak ve bozdurmak isteyenler dikkat! Yükseliyor! 3 Kasım Cuma altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Altın almak ve bozdurmak isteyenleri dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? 3 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

İşte borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları! Borsaya yatırım yapmadan önce mutlaka bu haberi okuyun!

Hisse senedi yatırımlarında kaybetmek de var kazanmak da… Özellikle borsaya yeni giren yatırımcıların çok dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor. İşte investin.com uzman yazarlarının 10 soru ve cevapta hazırladığı borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları… Detaylar haberimizde.

THBB uyarıyor Haberi

THBB uyarıyor

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. 

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.


Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 12 Kasım 1999’da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye’de güvenli yapıların inşa edilmesi için “Kaliteli Beton Kullanımı” misyonu ile...