14 / 05 / 2024

The Gherkin binası satıldı mı

The Gherkin binası satıldı mı

İngiltere’nin başkenti Londra’nın simge binaları arasında bulunan ve salatalık şeklinde mimariye sahip olan The Gherkin’i, Brezilyalı Safra Group satın aldı. Brezilyalı milyarder Joseph Safra’ya ait olan şirket, bina için 1 milyar 150 milyon dolar ödedi.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Greenox, Türkiye’nin “En Yeşil Binası” seçildi!

Teslim zamanı yaklaşan Greenox projesi ,  Sign of the City Awards’de “En Yeşil Bina” kategorisinde kazanan proje oldu. Greenox, Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikası’na sahip binası seçilmişti..

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Iglo Architects'ın iki projesi The Plan Awards 2016'da finale kaldı!

Iglo Architects, The Plan Awards 2016’da iki projesiyle finalist oldu. Iglo Architects tarafından tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi ile Ortana Fabrika ve Yönetim Binası projeleri “Production” kategorisinde finale kalma başarısını gösterdi.

Kiler GYO, Sapphire binasının satışı için TFI ile sözleşme imzaladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasında mülkiyetinde kalan kısımları satışı için Katar'lı The First Investor (TFI) yatırım bankasıyla görevlendirme sözleşmesi imzaladı.

Kiler, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı!

Kiler GYO İstanbul Sapphire Binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da mülkiyetinde bulunan kısımların toplu satışı için The First Investor ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalandı.

En İyi Eğitim Binası Ataşehir Burçak Eyüboğlu İlkokulu!

2015-2016 eğitim-öğretim yılında İstanbul Batı Ataşehir'de hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Sign of the City Awards'ta 'En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü'nü kazandı.

Eyüboğlu Koleji'ne En İyi Eğitim Binası ödülü!

Bu sene hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, gayrimenkul sektörünün en iyilerini belirleyen Sign of the City Awards'ta 'En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü'nü kazandı

MuuM'un RMO Binası The Plan Awards’ta finalist oldu!

MuuM tarafından tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından düzenlenen The Plan Awards 2015’te ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.

Jessica Chastain Manhattan'da 5.1 milyon dolara daire aldı!

Hollywood'un yükselen yıldızlarından Jessica Chastain, Manhattan'da 5.1 milyon dolara daire aldı. Dört odalı daireyi ilginç kılan şey ise; perili olduğu söylenen The Osbourne binasında bulunması.

The Public Hotel kişiye özel konaklama imkanı sunuyor!

Beyoğlu'nda hizmete giren The Public Hotel tarihi binasında klasik ve modern mimariyi buluşturan her biri birbirinden farklı tasarlanan odalarıyla kişiye özel konaklama deneyimi sunuyor.

The Address Residence'ın tanıtım gecesinde Tarkan sahne aldı!

Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar, İstanbul’daki Emaar Square projesinin ikonik binası The Address Residence İstanbul’un tanıtımını, Four Seasons Hotel’de gerçekleştirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Sign Of The City Awards'ta ödül aldı!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) Binası, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Sign of the City Awards'ta "En İyi Mimari Proje" ödülüne layık görüldü.

The Gherkin binası satıldı mı Haberi

The Gherkin binası satıldı mı


İngiltere’nin başkenti Londra’nın simge binaları arasında bulunan ve salatalık şeklinde mimariye sahip olan The Gherkin’i, Brezilyalı Safra Group satın aldı. Brezilyalı milyarder Joseph Safra’ya ait olan şirket, bina için 1 milyar 150 milyon dolar ödedi.

Thames Nehri’ne yakın 30 St. Mary Axe adresinde bulunan bina, Temmuz ayında 650 milyon Sterlin (1 milyar dolar) fiyatla satışa çıkarılmıştı. Safra Group yaptığı açıklamada, “30 St. Mary Axe adresindeki satın alma büyük şehirlerdeki en iyi lokasayonlara sahip gerçekten özel binalara yatırım stratejimizle uyumlu. 10 yıllık geçmişi olsa da bu bina Londra’da bir simge. Müthiş değerlenme potansiyeline sahip” dedi.

Ofis binası olan The Gherkin, 180 metre uzunluğa sahip. Londra’nın finans bölgesinde göğe doğru yükselen camdan bir kornişona benziyor. Binada aralarında ‘Harry Potter ve Melez Prens’in de...