16 / 05 / 2024

Theodosius Limanı turizm

Theodosius Limanı turizm

İstanbul'da Marmaray kazılarında meydana çıkan Theodosius Limanı turistik güzergah olacak. Ege'den Karadeniz'e yer alan Ortaçağ limanlarının tamamı Olkas adı verilen projeyle birleşecek...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Özden ve Nurdan Aydın Polatcı ortaklığında kuruldu.

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Sakyatan tarafından kuruldu.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Liman Otelcilik Ve İşletmecilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 2 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de açıldı. 

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi açıldı!

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi 100 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Mdy Turizm Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Liman Otel Şubesi açıldı!

Mdy Turizm Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Liman Otel Şubesi 10 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Şile Limanı 2016'da tamam!

İnşasına başlanan Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında Şile, önemli bir turizm destinasyonu daha kazanmış olacak.

Theodosius limanının devamı bulundu!

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

Theodosius Limanı turizm Haberi

Theodosius Limanı turizm

Ege’den Karadeniz’e Ortaçağ limanları, ‘Olkas’ adı verilen projeyle tek güzergâhta gezilebilecek. Marmaray kapsamında yapılan Yenikapı kazılarında gün yüzüne çıkan Theodosius Limanı ise İstanbul ayağında yer alacak. Çalışmaları yürüten Doç. Dr. Ufuk Kocabaş, “Hem bir tarihî rota belirlenmiş oldu hem de turizme katkı sunuluyor.” diyor.


İstanbul’un tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götüren Yenikapı kazıları tamamlanmak üzere. Kazılarda gün yüzüne çıkarılan tarihi liman ise bir turizm rotası haline geliyor. Ege’den Karadeniz’e Ortaçağ limanları tek bir güzergâh ile gezilebilecek. “Olkas” adı verilen proje ile Ortaçağ’a damgasını vuran liman ve şehirlerin kültürel mirasları tanıtılacak. Projenin İstanbul ayağında ise Yenikapı’daki arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkan Theodosius Limanı yer alıyor. Projenin çalışmalarını yürüten İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı...