18 / 07 / 2024

THK Laleli binası kiralandı mı

THK Laleli binası kiralandı mı

Eski THK Başkanı Yıldırım’ın 109 milyon dolarlık mülkü 250 bin dolara peşkeş çektiği iddia edildi.

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Dosso Dossi Holding, Laleli'de otel binası aldı!

Turizm yatırımlarına hız kesmeden devam eden Dosso Dossi Holding Laleli'de hazır olan bir otel binasını satın almış...

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

THK ile kiracısı Keskin Gayrimenkul arasında dolar anlaşmazlığı!

THK ile kurumun Laleli'deki tesisini 2055 yılına kadar kiralayan Keskin Gayrimenkul adlı şirket arasında, kira bedelinin döviz kuruyla ödenmesine yönelik ihtilaf yaşandı...

Adana Türk Hava Kurumu Binası yıkılıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan Türk Hava Kurumu (THK) binasını yıkıyor.

THK'nın Laleli'deki binasına usulsüz kiralama davası!

Eski THK Başkanı Yıldırım’ın 109 milyon dolarlık mülkü 250 bin dolara peşkeş çektiği iddia edildi.

THK'dan Trabzon'da satılık işhanı binası!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Trabzon ortahisar'da bulunan işhanını satışa çıkardı. İşhanı binasının ihalesi 14 Kasım 2016 Pazartesi günü saat: 14.00’da kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edilecekt.

THK'dan Bolu'da kiralık işhanı binası!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Bolu Merkez'de bulunan işhanı binasını kiraya çıkarıyor. Söz konusu işhanının ihalesi 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 14.00’da kapalı teklif alma usulüyle gerçekleşecek.

THK'dan Mersin'de kiralık işhanı binası!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de bulunan işhanı binasını kiraya çıkarıyor. Söz konusu işhanının ihalesi 14 Ağustos 2015 Cuma günü saat 11.00’da kapalı teklif alma usulüyle gerçekleşecek.

1984 yılında Laleli THK apartmanları 480 milyona onarılacakmış!

1984 yılında Türk Hava Kurumu'nun Laleli'deki apartman ve dükkanlarının restorasyon 480 milyon liraya ihale edilmiş. Ülkemizde toplu konutun ilk örneği olan apartmanlar restore sonrasında ''apartman-otel'' tarzında yenilenecekmiş.

THK Simav Şube Binası tadilatı ve onarım işi ihalesi 27 Ekim'de!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kütahya Simav ilçesinde yer alan Simav Şube Binası'nın tadilatı ve onarım işini 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 14:30'da ihale ediyor...

THK Laleli binası kiralandı mı Haberi

THK Laleli binası kiralandı mı

Eski THK Başkanı Yıldırım’ın 109 milyon dolarlık mülkü 250 bin dolara peşkeş çektiği iddia edildi.



Eski Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım'ın, 2012 yılında yönetim kurulu kararı olmadan kurumun en kıymetli mülkü olan İstanbul'un Laleli semtindeki binayı usulsüz şekilde kiraya verdiği iddia edildi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen THK Başkanı Kürşat Atılgan, alt yüklenici kiracı şirket AAG firmasının, Osman Yıldırım'ın tanıdığı imtiyaz sayesinde 109 milyon dolar yerine THK'ya 250 bin dolar ödediğini söyledi.


2014'TE TUTUKLANMIŞTI

2015 sonunda Yıldırım ve kontratı devralan AAG Şirketi yöneticileri hakkında "Kamu Malını Yağmaya Teşebbüs, Nitelikli Dolandırıcılık ve Organize Suç Örgütü" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu anlatan Atılgan şöyle konuştu: "Bir vatandaşın da bu kasım ayında kargo ile gönderdiği ihbar belgelerini mahkemeye delil olarak sunduk. AAG Şirketi'nin...