23 / 07 / 2024

Tıbbi ve aromatik bitkiler ekonomiye katkı mı sağlayacak

Tıbbi ve aromatik bitkiler ekonomiye katkı mı sağlayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Solak: "Yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkiler, Gıda Mühendisliği bünyesindeki ana bilim dalı laboratuvarlarında uzmanlarca araştırılması ve bunlara ticari kimlik kazandırılması gerekiyor

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu çok sayıda personel alacak! Temizlik görevlisi, şoför, güvenlik görevlisi...

Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet yürüten Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyururken, personel alımı kadro ve kontenjan bilgisi belli oldu. İşte konuya ilişkin merak edilenler...

SON DAKİKA...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 15 bin 537 kişi alınacak! Tıbbi Sekreterler bayram edecek

Sağlık Bakanlığı tarafından işçi alım ilanının açıklanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir istihdam açıklaması daha geldi. Bakan Koca, 15.537 tıbbi sekreterin alınacağını ve bu sayının kısa bir süre içinde 32 bine ulaşacağını duyurdu.

Milli Emlak 1.703 adet hazine arazisini satışa sundu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 22 şehirde yüksek katma değerli tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek için toplam 83 taşınmazı, 23 kentte ise ağaçlandırma amacıyla toplam 104 taşınmazı kiraya vermek için ilan verdi.

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Mossaıby tarafından kuruldu.

Hazine taşınmazları kiralamasında girişimciye destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. Taşınmazlar rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralanıyor.

Kacez Farma Tıbbi Ürünler İlaç Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kacez Farma Tıbbi Ürünler İlaç Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Zehra Yıldırım tarafından kuruldu.

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Mapa Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mapa Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Nihat Ofluoğlu ve Tayfun Çom tarafından kuruldu.

Al Watad Tıbbi Hizmetler Gayrimenkul Gıda ve Turizm İç Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Watad Tıbbi Hizmetler Gayrimenkul Gıda ve Turizm İç Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Albreem ve Ola Abubaker tarafından kuruldu.

Silitex Turizm Tıbbi Malzemeler Hayvancılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Silitex Turizm Tıbbi Malzemeler Hayvancılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Demir tarafından kuruldu.

3d İleri Tıbbi Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3d İleri Tıbbi Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Atilla   Çelik, Mustafa  Turan ve Tuğrul Karaaslan ortaklığında kuruldu. 

Dentısto İnşaat Tıbbi Cihazlar Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dentısto İnşaat Tıbbi Cihazlar Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Esam Qasem Hajawı tarafından kuruldu. 

Tıbbi ve aromatik bitkiler ekonomiye katkı mı sağlayacak Haberi

Tıbbi ve aromatik bitkiler ekonomiye katkı mı sağlayacak


Başbakan Recep Tayip Erdoğan, tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 113 tesisle birlikte Ankara'dan açılışı gerçekleştirilen, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'nde üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) incelendikten sonra ticari kimlik kazanacak.


AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nün en büyük yatırımlarından biri olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Aralık'ta Ankara'da yaptığı toplu açılışla faaliyete geçen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'nin Ar-Ge desteği sağlanması halinde kıymetinin ve öneminin kat kat artacağını kaydetti.


Tıbbi ve Aroma Bitkiler Merkezi ile AKÜ Mühendislik Fakültesi, Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Solak, şöyle konuştu:


''En kısa sürede bunun önemini görüp gereğini yapmalıyız. Çalışmanın nereden nasıl başlayacağını hangi...