28 / 04 / 2024

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.



Dünyanın ve Türkiye’nin ilk ve tek tıbbi ve aromatik bitki üretimi merkezi olarak tarihe geçen Kınık Tarıma Dayalı İhtisas OSB, tüm kanuni süreçleri tamamlayarak yatırımlara başlamaya hazırlanıyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO),  İzmir  Ticaret Odası (İZTO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Bergama Ticaret Odası, Kınık Belediyesi ve bunun yanı sıra İzmir Valiliği’nin katılımının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımcılar arasında yerini aldığını ifade eden Kınık TDİ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Enver Olgunsoy, üç sene önce tüzel kişilik kazandıklarını, bölge imar planlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmasından sonra tamamlanacağını vurgulayarak, yatırımlara başlayacak olmaktan sevinç duyduklarını belirtti.

Dünyada bir ilk! İzmir de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

FİDE, TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ İHTİYACI KARŞILANACAK

dunya.com’un haberine göre, Kınık TDİ OSB’nin 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacağını ve bölgede ülkedeki endemik, tıbbi ve aromatik bitkilerin şu an için yaklaşık 150 çeşidinin yetiştirileceğinin altını çizen Olgunsoy, “Kınık TDİ OSB Türkiye’de ve dünyada bir eşi, benzeri olmayan, tıbbi ve aromatik bitki üretiminde örnek bir kümelenme bölgesi olarak kayıtlara geçecek.

Türkiye’nin tohum, fide, tıbbi ve aromatik bitki ihtiyacını karşılayacak biçimde yatırım ortamı meydana getirerek, tüm ülkeden ve aynı zamanda, dünyadan bölgeye getirilecek bitkilerden tıbbi ve aromatik ürünler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde seralar olacak. Endemik bitkilerimizin tohumu, fidesi ve ayrıca kendisi yetiştirilecek. Seraların yanı sıra, elleçleme amaçlı binalar ve tarıma dayalı sanayiye dönük yapılar üretilecek. Üretilen bitkilerden uçucu olan ve olmayan yağlar gibi birçok tıbbi amaçlı bitkisel ürünler kazandırılacak” şeklinde konuştu.

Dünyada bir ilk! İzmir de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

"KAPASİTEMİZİN 2 KATI KADAR YATIRIM TALEBİ ALDIK"

Olgunsoy, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bölgemizde bu alana ilişkin faaliyet yürüten firmalara ve yetiştiricilere kıymetli bir yatırım ortamı oluşturmayı arzuluyoruz. Aynı zamanda, bölgemize de kapasitemizin 2 katı kadar yatırım talebi aldık. Gönül ister ki her talebi değerlendirebilelim. Fakat kapasitemiz şimdilik talebi karşılamaya müsait değil. Ama OSB çevresi genişleme sahası bakımından müsait. Bölgemiz tamamlanıp üretime başladığı zaman tıbbi ve aromatik bitki sektörünün dünyadaki en önemli bölgesi olacak.”

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

Benzin, motorin ve LPG’de bu sefer sağlam müjde geldi! Resmen peş peşe açıklandı!

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön