27 / 04 / 2024

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

İstanbul'daki bazı kreş ve anaokulu ücretlerinin 500 bin TL’nin üstüne çıktı. Fiyatların dünyanın en pahalı üniversiteleriyle de yarışması dikkat çekti. Üstelik, zorlu görüşmelerden sonra kayıt yaptırılan bu okullarda boş yer bulmak da mümkün olmuyor.



İstanbul'da bazı anaokulu ve kreşlerin 750 bin TL’ye kadar çıkan senelik ücretleri, yalnızca Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin en pahalı bölümlerini değil, aynı zamanda, dünyanın en pahalı üniversitelerini de geçti.

Rakamın bu kadar yüksek olmasının pek çok sebebi var. Yabancı öğretmenler, orman kampüs ve hobi dersleri bu sebeplerden bazıları.

Kreş fiyatlarındaki yüksek fiyatlara yönelik açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren, "Anaokulunda ya da kreşte 10 kişilik 12 kişilik küçük sınıflar olmak zorunda. Ayrıca, genelde de bir öğretmen bir yardımcı olması lazım. Bu nedenle, eğitim temel gider kalemi, en ciddi gider kalemi de öğretmenler ve eğitimciler oluyor. O yüzden anaokullarının böyle bir özel durumu var” dedi.

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

NTV'nin haberine göre, fiyatlar düşündürücü biçimde yüksek olsa bile İstanbul’daki bazı okullara kayıt yaptırmak oldukça zor. Bunun için çocuğun doğum belgesiyle sıraya giren veliler de bulunuyor ve aynı zamanda, 3-4 günlük bebeği okula yazdıran aileler de var.

Özeren konuya ilişkin olarak, " ‘Çocuğum o seçilmiş ve sınırlandırılmış aynı kitlenin çocukları ile beraber okusun, beraber yetişsin diyen ailelerin seçim kriterleri bunlar. Bunun da bir alıcısı var" şeklinde konuşarak bazı okullardaki kayıt yoğunluğuna vurgu yaptı.

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

YKS ŞAMPİYONLARININ YERLEŞTİKLERİ ÜNİVERSİTE VE BÖLÜMLER NETLEŞTİ


Öte yandan, önceki gün YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla sınav birincilerinin yerleştiği üniversite ve bölümler de netleşti.
AYT sayısal 1’ncilerinden Konya-Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi mezunu Namık Emre Acar Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi'ne yerleşti. AYT eşit ağırlık 1’ncisi Afyonkarahisar-Süleyman Demirel Fen Lisesi mezunu Emre Ekici ise Medipol Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Bunun yanı sıra, AYT sözel 1’ncisi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi mezunu Ahmet Berk Takır, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tercih ederken, TYT 1’ncisi Niğde-Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi mezunu Harun Durak ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşti.

YDT BİRİNCİLERİNİN TERCİHLERİ

Yabancı Dil Testi (YDT) İngilizce 1’ncisi İzmir-Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi mezunu Metin Furkan Amarat, İTÜ'nün Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünü kazandı. YDT Fransızca 1’ncisi İstanbul-Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi mezunu Emirhan Kılıç ise Koç Üniversitesi ekonomi bölümünü tercih etti.

Migros'ta Komili ayçiçek yağı 159,90 TL’ye, tam yağlı beyaz peynir 117,50 TL’ye, takım çantası 80,90 TL’ye düştü!

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

Çocuklu ailelere müjde! E-devlet başvurusunu eksiksiz yapan bu yardımdan faydalanacak! Şartlar peş peşe belli oldu!


Geri Dön