28 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

Altın son dönemde yatırımcıya güven vermeye devam ediyor. Özellikle çeyrek altın ve ons altının günlük fiyat hareketleri, yatırımcılarca yakından izleniyor. Bu doğrultuda, altın düşecek mi, yoksa yükselecek mi sorusuna cevap dünyaca ünlü Alman Commerzbank'tan geldi.



Uzmanlar altın fiyatlarındaki değişimleri inceleyerek yatırımcılara yönlendirmeye devam ediyor. Fiyat hareketliliğin sebepleri gelecekteki muhtemel hareketler ve altın piyasasının genel durumu gibi konulardaki görüşler yatırımcılar için önemli bir bilgi kaynağı olmayı sürdürüyor

Bu kapsamda, altın düşecek mi, yükselecek mi sorusuna cevap ise dünyaca ünlü Alman Commerzbank'tan geldi. Banka yıl sonu için altın öngörüsünü 1950-2000 dolar arası olarak paylaştı.

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

ALTINDA DERİN HAYAL KIRIKLIĞI

Öte yandan, Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Birkaç ay önce altında büyük bir artış bekleniyordu. Ancak uzun bir bekleyişin sonunda ons kanadında 1900 doların altındaki düşüşler, altın yatırımcılarında derin bir hayal kırıklığı yarattı” dedi.

ALTIN FİYATLARININ AZALMASINA SEBEP OLAN ÜÇ FAKTÖR

İslam Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

“Tabii ki bu azalmaların esasında üç neden var. İlk olarak, ABD'nin Merkez Bankası (Fed) son toplantıda yayınladığı notlardan sonra uluslararası alanda, Fed'in eylüldeki toplantısında faiz artırımına gideceği konusundaki beklentilerin yüzde 50 bandına ulaşması.

2’nci önemli neden, Uzak Asya pazarlarından, özellikle Çin'e ilişkin mali verilerde gizli. Çin'de pek çok inşaat firmasının iflas sınırına gelmesinden sonra, küresel arenalar, Çin hükümetinin buna nasıl tepki vereceğini kestirmeye çalışıyor. Şu an için piyasalarda "Pozisyon alalım mı? Neler olacak gözlemleyelim" düşüncesi hakim.”

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

GRAM ALTINDA MAKAS ARALIĞI KAPANMAYACAK

Gram altına yönelik söylediklerimizin tersine bir gelişme var. Altın, referans fiyatın üzerinde azalsa da serbest piyasada 1705-1710 liradan alıcı bulmayı sürdürüyor. Yani referans oranıyla arasındaki fark 60 lira bandında ve daha önce de belirttiğim gibi bu duruma alışmak zorundasınız. Zira bu fark kapanmayacak.

Seçim öncesi bir üçlü oran durumu vardı ve bu durum normalleşmişti. Fakat gram altın üretimi ile ilgili kotalar ve kısıtlamaların ardından işçilik maliyetlerinin fiziki yüzeye yansımama ihtimali bulunuyor. Gram altında en az 50 liralık bir makas devamlı mevcut olacak. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde bu rakam daha da yükselecektir.”

SSK ve Bağ-Kur’lulara 2024 Ocak zammı için ilk rakam geldi! Hemen yeni zamlı maaşlara bakın!

Çocuklu ailelere müjde! E-devlet başvurusunu eksiksiz yapan bu yardımdan faydalanacak! Şartlar peş peşe belli oldu!

BİM’de Bingo konsantre yumuşatıcı 2’li paket 98,50 TL’ye, Prill bulaşık makinesi tableti 155 TL’ye düştü!


Geri Dön