03 / 05 / 2024

Ticaret Sicili Gazetesi

Ticaret Sicili Gazetesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortak kanun kararı ile çıkarılmaya başlayan Ticaret Sicili Gazetesi, ticaret hayatında güvenli bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. İşte Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ve gazeteye dair merak edilen ayrıntılar…

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

Türkiye Gazetesi’nde bugün kredilerle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Bankaların kara listesinde bulunan binlerce kişinin sicili bozuk olmasına rağmen nasıl kredi aldıkları anlatıldı.

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortak kanun kararı ile çıkarılmaya başlayan Ticaret Sicili Gazetesi, ticaret hayatında güvenli bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. İşte Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ve gazeteye dair merak edilen ayrıntılar…

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini satın alıyor!

Alarko GYO'nun Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesinin satın alımı Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde 27 Ocak 2022 tarihinde tescil edildi. 

İdealist GYO'nun güncel esas sözleşmesi yayınlandı!

İdealist GYO şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesi değiştirilmiş olup, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Ağustos 2021 tarihinde  tescil edilmiş, 17.08.2021 tarih ve 10389 sayılı Türkiye Ticaret  Sicil  Gazetesinde ilan edildi.

Martı GYO 2021 yılı için Güreli Bağımsız Denetim Şirketi ile anlaştı!

Martı GYO'nun 1 Nisan 2020 ile 31 Mart 2021 dönemi bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilen Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü'nce tescil edildi. 

Martı GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Martı GYO'nun 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020 dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 3 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını resmen satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesinin 6 milyon dolara satın alımının tamamlandığını açıkladı. Söz konusu hissenin satın alma işlemi Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde tescillendi.

Edip Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısı tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının tesciline ilişkin ilan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı. 

Halk GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

Halk GYO'nun 31 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları tescil edilmiş olup, tescil ilanı 29 Nisan 2021 10319 tarih ve sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şrketi'nin Akiş GYO'nun bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanarak tescil edildi. 

Yeni Gimat GYO'nun genel kurul sonuçları tescillendi!

Yeni Gimat GYO'nun 25 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantı evrakları Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 7 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi. 

İş GYO 2021 yılı için Güney Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İş GYO'nun 24 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan 2021 yılı hesap dönemi için Güney Bağımsız Denetim tarafından yerine getirilmesi hususu İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi.

Ticaret Sicili Gazetesi Haberi

Ticaret Sicili Gazetesi

Ticaret hayatına yeni başlayan şirketlerin duyurulduğu Ticaret Sicili Gazetesi, dijital ortamda ve abonelik sistemi ile 2004 yılından bu yana yayın hayatına devam ediyor. Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ise internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor… 
TİCARET SİCİLİ GAZETESİ NEDİR?
Ticaret hayatına adım atan her kişi ya da kurum konuya dair resmi kurumlara bildirimlerde bulunur. Gereken işlemlerin tamamlanmasının ardından bu girişim artık şirket kimliği kazanır ve birçok faaliyeti kayıt altına alınır. 
Şirketler resmi kurumlara yaptıkları bildirimlerin yanı sıra kuruluşlarını veya şirkette yapılan değişiklikleri ilgili kişilere duyurma zorunluluğu vardır ve bu duyurular Ticaret Sicili Gazetesi aracılığı ile yapılmaktadır. 
Ticaret SiciliGazetesi, Ticaret Bakanlığının denetimi ile birlikte, Türkiye Ticaret Odaları, Sanayi veTicaret Borsaları Birliği tarafından Ankara’da çıkarılmaktadır.


Ticaret Sicil Gazetesi’nde duyurulan belli başlı konular...