04 / 05 / 2024

tika hastane tadilatları

tika hastane tadilatları

Hastanenin yeniden açılışı için düzenlenen törene, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Sağlık Bakanı Ferozeddin Feroz, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA'nın Misurata'da inşa ettiği hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

TİKA'nın Libya'nın Misurata kentinde inşa ettiği ve donanımını tamamladığı hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

TİKA Kırgızistan Bişkek'te 60 yataklı hastane inşa edecek!

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana hiç hastane yapılmayan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) 60 yataklı modern bir hastane inşa edecek. Hastane 70 milyon dolara mal olacak.

TOKİ’den Hendek'e 100 yataklı hastane geliyor!

TOKİ’den Hendek'e 100 yataklı hastane geliyor. Hendek’te D-100 ile TEM Otoyolu arasında kalan bölgede yapımına başlanan 100 yataklı devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor.Hastanenin tam donanımlı ve modern bir yapıya sahip olacağı belirtildi.

DEÜ İlhan Onat Hematoloji Hastane binası ihalesi 28 Ağustos'ta yapılacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi İlhan Onat Hematoloji Hastane binası tamamlama işi Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 28 Ağustos 2014 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Manisa eski askeri hastane binası, hükümet konağı olacak!

Şehzadeler Kaymakamlığı, devir işlemleri tamamlanan 14 bin 500 metrekarelik eski askeri hastane binasına Hükümet Konağı yapacak. Kaymakam İsmail Çorumoğlu, İçişleri Bakanlığı'na proje ödeneği için başvurunun yapıldığını belirtti.

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane ve Huzurevi projesi 2017'de açılacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Şişli'de hastane ve huzurevi projesine başlıyor. 68 yataklı hastane, 44 odalı huzur evinden oluşan Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin 2017 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor...

Bartın Hastane Kavşağı ile İl Özel İdare Kavşağı arasına bölünmüş yol yapılacak!

Bartın’ da Hastane Kavşağı ile İl Özel İdare Kavşağı arasında bölünmüş yol, türbe yoluna ise köprülü kavşak yapılacağı bildirildi. Projelerin 16 ayda tamamlanacağı ifade edildi...

Sayıştay, Sivas ve Alanya'daki hastane inşaatlarıyla ilgili rapor hazırladı!

Sayıştay hastane inşaatlarına dikkat çekti. Sivas’ ta hastane inşaatı eski su yatağında olunca temeli su bastı. Alanya’ da ise yüklenici firma ortağı hayatını kaybedince inşaat durdu...

Türkiye Somali'de yeni bir hastane açacak!

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yurtdışına da yardım elinin uzatıldığına dikkat çekti. Kafkas, nisan ayında Somali'de yeni bir hastane açılacağını söyledi...

Kayseri'de İldem, Beyazşehir ve TOKİ sakinlerine hastane müjdesi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, yaklaşık 150 bin nüfusa sahip olan İldem, Beyazşehir ve TOKİ semtleri ile o bölgede bulunan yaklaşık 15 mahalle sakinlerine hastane müjdesi verdi...

Remzi Aydın: Eyüp'e iki tane hastane kazandıracağız!

Eyüp’ün hastane ihtiyacı olduğunu tespit ettiğini kaydeden AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, yerel seçimlerde başkan seçilirse Eyüp’e iki tane hastane kazandıracaklarını söyledi...

Hasan Altın'dan Sincan'a hastane sözü!

Hasan Altın'dan Sincan'a hastane sözü MHP Sincan Belediye başkan adayı esli Hasan Altın, "Sincan nüfusuna oranladığımız zaman mevcut hastaneler çok yetersiz geliyor. Sincan'a büyük bir hastane sözümüzdür." dedi.

Konya'da mahalle halkı, kapanan özel hastane için eylem yaptı!

Mevlana Müzesi yakınındaki Nakiboğlu Mahallesi sakinleri, en yakın devlet hastanesinin kendilerine 10 kilometre mesafede olduğunu olduğunu belirterek, kapanan özel hastane binasının devlet hastanesine dönüştürülmesini istedi

tika hastane tadilatları Haberi

tika hastane tadilatları

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Atatürk Çocuk Hastanesi’nin tadilatını gerçekleştirdi.


Hastanenin yeniden açılışı için düzenlenen törene, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Sağlık Bakanı Ferozeddin Feroz, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Şahin, Atatürk Çocuk Hastanesinin iki blokunun genel tadilatı için 650 bin dolar harcadıklarını, ayrıca donanım, yeni ekipman ve malzeme temini, bir adet tam teşekkülü ambulans alınması ve personel harcamaları katkısı için 1,3 milyon dolardan fazla yardım yaptıklarını açıkladı.


TİKA’nın son yıllarda Atatürk Çocuk Hastanesi'ne verdiği desteğin iki milyon doları aştığını ifade eden Şahin, tadilatı gerçekleştiren binaların Afgan halkına hayırlı olmasını diledi.


Sağlık Bakanı Feroz ise, Türkiye’nin yıllardır Afganistan’a değişik alanlarda ve özelikle sağlık...