18 / 05 / 2024

tire çamur kurutma tesisi projesi

tire çamur kurutma tesisi projesi

Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı

İzmir Tire Stadı Ekim'de açılacak!

İzmir'in Tire İlçesi'nde 4 Eylül 2015 yılında temeli atılan yeni stadın çalışmalarında sona gelindi. 13 bin 500 seyirci kapasiteli stadın Ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor.

TOKİ İzmir Tire başvuruları!

TOKİ İzmir Tire başvuruları bugünden itibaren başlıyor. Toplamda 2 adet 3 oda 1 salon nitelikli daireler açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor.

İzmir Tire'de kentsel dönüşüm ihalesi 23 Mayıs'ta!

İzmir Tire'de 28 pafta 1109 ada 56 parselde yer alan yapının restorasyonu açık ihale usulü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Tire Süt Kooperatifi TÜDAŞ’ı satın aldı!

Tire Süt Kooperatifi, 42 bin metrekarelik alanda inşa edilmiş ve uzun zamandır atıl duran TÜDAŞ'ı satın aldı. Daha önce de iki kez satışa çıkan ancak alıcı bulunmayan bina ekonomiye kazandırılacak.

İzmir Tire Stadı’nda son dokunuşlar!

İzmir Büyükşehir ve Tire belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçirilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nda sona gelindi.

Tire Akkoyunlu Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Tire İlçesi, Akkoyunlu Mahallesi Güneş Enerji Santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Tire-Belevi yolunun temeli atıldı!

İzmir Tire-Belevi yolunun temel atma töreni yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tire- Belevi arasındaki yolun da Tire'ye yakışır şekilde bölünmüş yol olacağını söyledi.

Tire OSB, 38 sanayi parseli için harekete geçti!

Tire Organize Sanayi Bölgesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 514 bin 462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin OSB'ye devrini istedi.

Tire Arıtma Tesisi'nin inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye 9.1 milyon liralık arıtma tesisi kazandırıyor.

İzmir Tire Belediyesi'nden 2 milyon TL'ye satılık arsa!

Tire Belediye Başkanlığı, İzmir Tire'deki arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir Tire Belediyesi'nden 5 milyon TL'ye satılık arsa!

Tire Belediye Başkanlığı, İzmir Tire'de yer alan arsayı satışa çıkardı. 15 Mart'ta ihale edilecek arsanın satış bedeli 5 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir Tire Ticaret Lisesi 5.2 milyon TL'ye yapılıyor!

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılan Tire Ticaret Lisesi yeniden yapılıyor. 2 ay kadar önce inşaatına başlanılan binanın yatırım maliyeti 5.2 milyon TL.

Tire Stadı'nda sona gelindi!

İzmir'in merkezinde yapımı yılan hikayesine dönen yeni statlarla ilgili bekleyiş devam ederken şehrin ilçelerinden Tire'de Eylül 2015'te temeli atılan 13 bin 500 seyirci kapasiteli Tire Stadı'nda kaba inşaatta son aşamaya gelindi.

tire çamur kurutma tesisi projesi Haberi

tire çamur kurutma tesisi projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma çamurlarını güneş enerjisiyle kurutup ekonomik değere dönüştürecek ilk tesisi Menderes'te kurdu. Sırada Torbalı, Tire ve Çandarlı var.


Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi sahası içinde Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı, Menderes'te Solar Çamur Kurutma Tesisi kurdu. 634 bin euroya mal olan tesis, bu ayın sonunda hizmete girecek. Bin 440 metrekarelik tesiste yılda 2 bin ton yaş çamur kurutulacak. 


İZSU bu çevre projesini 2013 yılında İzmir Kalkınma Ajansı'na sunmuş, İZKA tarafından kabul edilen proje 827 bin liralık destek almıştı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Kurutma işleminden sonra 480 ton kurutulmuş çamur elde edeceğiz ve bu çamur çimento...