29 / 04 / 2024

tire RES projeleri

tire RES projeleri

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

TOKİ İzmir Tire projesinde sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Tire'de hayata geçirdiği alt gelir ve orta gelir grubu projeleri için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

10 soruda TOKİ İzmir projeleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Tire'de hayata geçireceği iki projesi için başvurular bugün başladı. İşte 10 soruda TOKİ İzmir projeleri...

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Kemalpaşa’da RES projeleri protesto edildi!

İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy’de yöre halkı İzmir’in en kıymetli tarım arazileri ve ormanlarının içine Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrallerinin kurulmasını protesto etti.

İzmir'deki RES projeleri protesto edildi!

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa ve İzmir'e yeni RES projeleri inşa edilecek!

Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararı verdiği İzmir Kiraz ve Manisa Alaşehir İlçeleri’ni kapsayan yeni RES projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlık, Alares Enerji Şirketi’nin yapacağı projenin imar planlarını onayladı.

İzmir ve Manisa RES projeleri onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kiraz ve Alaşehir RES projelerini onayladı, acele kamulaştırma kararı verildi. Yeni plan, Çevre İl Müdürlüğü 'nde askıya çıkarıldı.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

HES ve RES projeleri için 6 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu'nun dört ilde kurulacak hidroelektrik santrali (HES) ve iki ilde yapılacak rüzgar enerji santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Hemen teslim konut projeleri Anadolu Yakası 2013 fiyatları!

İstanbul Anadolu Yakası'nda ışıkların yanmaya başladığı 20 konut projesini emlakkulisi.com takipçileri için mercek altına aldık. İşte tüm detayları ile hemen teslim konut projeleri Anadolu Yakası ve fiyatları...

Kira öder gibi ev sahibi yapan konut projeleri 2013!

Ufacıcık kum taneleri ile hayallerini inşa eden yatırımcılar sundukları cazip fırsatlarla sizleri de hayallerine ortak etmeye davet ediyor. İşte kira öder gibi ev sahibi yapan o konut projeleri...

tire RES projeleri Haberi

tire RES projeleri


İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2011 yılı Nisan ayında başlattığı proje kapsamında, Güme dağına 7 rüzgar türbini kurulacak. Kırsalda bulunan Büyükkemerdere, Büyükkömürcü, Küçükkömürcü ve Dallık mahallelerini içine alan "Ödemiş RES Projesi", 2015 yılında faaliyete geçerek yılda ortalama 60-70 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretecek. Yapımı büyük bir hızla devam eden projede, kırsala kurulacak 3'er megabaytlık 7 rüzgar gülünden elde edilecek elektrik enerjisi, iletim hattı aracılığıyla Bekleme mevkiinde bulunan "Tire Trafo Merkezi"ne gönderilecek.


49 yıllığına işletecekler

İlk projenin hayata geçmesinin hemen ardından ilçede "Tire RES Projesi" start alacak. Kurulması planlanan ikinci rüzgar santralı, Musalar,...