05 / 05 / 2024

Tisan yarımadası güzel mi

Tisan yarımadası güzel mi

Sahip olduğu 321 kilometrelik sahiliyle öne çıkan Mersin'de bulunan ve dağların ardında saklı kalmış koyda yer alan Tisan Yarımadası, beyaz evleri ileadeta Bodrum'u andırıyor.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açılacak iddiası!

Antalya'nın Kaş ilçe merkezindeki doğal güzelliği ile ünlü Çukurbağ Yarımadası’nda ormanlık alanda çıkan yangın, kundaklama iddiasına sebep oldu. Vatandaşlar bölgenin imara açılacağını iddia etti...

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribat meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum Pina Yarımadası'ndaki otellere ilişkin 10 soru mecliste!

Bodrum Pina Yarımadası'nda bulunan oteller meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Mövenpick, Asya ve Arap Yarımadası'nda otel açacak!

Mövenpick Grubu, 2018'de Güney Doğu Asya ve Arap Yarımadası'nda büyüme hedefliyor. Grubun ise Türkiye’de iki tanesi İstanbul’da, diğerleri İzmir ve Ankara'da olmak üzere 4 oteli bulunuyor.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda süreç başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular Mart ayı içerisinde başlıyor.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 27 Mart 2017 itibariyle başlıyor.

Antalya'da En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması 27 Mart'ta başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği 'En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması' başvuruları 27 Mart'ta başlıyor.

Bornova Belediyesi en güzel balkon ve bahçeyi seçiyor!

Bornova Belediyesi’nce bu yıl ikincisi düzenlenen “ Güzel Balkon –Güzel Bahçe Yarışması” başvuruları başladı. Yeşil dokusuyla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova’da, en güzel balkon ve bahçeler için 31 Ağustos 2016 tarihine kadar müracat edebilecek

Gelibolu Yarımadası'nda 101 yıllık karargah binaları gün yüzüne çıktı!

Gelibolu Yarımadası'ndaki Kireçtepe Jandarma Şehitliği yanında, 5. Tümen'e ait karargah binaları ile bir çeşmenin kalıntıları, 101 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

Alanya'nın en güzel balkon ve bahçesine ödül!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması” tamamlandı. En güzel bahçeyi yapan ve en güzel balkonu düzenleyen yarışmacı ödülü kaptı.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması sonuçları açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Başkan Menderes Türel tarafından açıklandı.

Tisan yarımadası güzel mi Haberi

Tisan yarımadası güzel mi

''Akdeniz'in incisi'' olarak nitelendirilen Mersin'de mavi ile yeşilin buluştuğu "Akdeniz'in saklı cenneti" Tisan Yarımadası, beyaz evleriyle adeta Bodrum'u andırıyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 321 kilometrelik sahil bandına sahip Mersin, denizle doğanın içiçe girdiği birçok bölgesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle karşılaşıyor.


Coğrafi özelliğinin etkisiyle çok sayıda koya sahip olan kent,  Akdeniz'in masmavi sularıyla buluşmak isteyenlere birbirinden farklı seçenekler sunuyor. Erdemli'den Anamur'a kadar uzanan güzergahtaki koylarda denize girmek isteyenler için Tisan Yarımadası, güzelliği ve kendisine has yapısıyla öne çıkıyor. 


Dağların ardındaki saklı yarımadaya yüksek bir tepe aşılarak ulaşılıyor. Mersin-Antalya karayolundan, Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi'nde dağa doğru yönelen yola girenler daha henüz yoldayken yarımadanın eşsiz güzelliğini kuşbakışı görme fırsatı buluyor.


Sahil kenarına kurulu beyaz evleriyle adeta Bodrum'u andıran Tisan Yarımadası, iki farklı sahiliyle eşsiz...