30 / 04 / 2024

tmmob dedaş açıklaması

tmmob dedaş açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Dicle Elektrik Dağıtım AŞ 'nin (DEDAŞ) bölgede uyguladığı elektrik kesintilerinin hukuka aykırı olduğunu savundu

TMMOB'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), “Kanal İstanbul Projesi’nde Bilim İnsanlarına Baskı Deşifre Oldu: Hukuksuzluğa Son, Proje İptal Edilmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması hazırladı.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

İş GYO'dan bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması yaptı.

Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması!

Enka İnşaat, KAP'ta kar payı dağıtım işlemlerine ilişkin bildirimde bulundu. İşte Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması..

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Jeffret Lacker'den kritik faiz açıklaması!

Richmond Fed Başkanı Jeffret Lacker, kritik faiz açıklamasında bulundu. Lacker, “Faiz artırımı daha sonra olacağına daha erken olsun” dedi.

Akmerkez GYO'dan dava açıklaması!

Akmerkez GYO Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO dava açıklaması yaptı.

Zeytinburnu Belediyesi'nden TOKİ açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan TOKİ açıklaması...

Servet GYO'dan özel durum açıklaması!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO özel durum açıklamasını yaptı.

Yeşil GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO olağan dışı fiyat ve miktar açıklamasını yaptı.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İBB, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Stadyuma bakan giriş kapısının çitlerle kapatılması sonrası yazılı açıklama yaptı. İşte İBB'nin Maçka Parkı açıklaması..

Çatalca Belediyesi'nden KİPTAŞ açıklaması!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın AK Partili Meclis Üyelerince gündeme getirilen KİPTAŞ Mağdurlarına yönelik açıklaması sert oldu.

tmmob dedaş açıklaması Haberi

tmmob dedaş açıklaması


EMO'dan yapılan açıklamada, İşkaya Doğu Grubu tarafından satın alınan DEDAŞ'ın, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Batman'ı kapsayan bölgede kayıp ve kaçak kullanımını gerekçe göstererek plansız ve sürekli elektrik kesintileri uyguladığı ifade edildi. 


Okulların borçları nedeniyle elektriklerinin kesildiği iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Özellikle konutların yer aldığı bölgelerde elektriklerin kesilmesi yerel halkı çileden çıkarmakta, bölgede infiallere yol açmaktadır. Kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğu gerekçesi ile bir bölgenin tamamının saatlerce elektriksiz bırakılması ve bu uygulamanın bölge bölge gezdirilerek rutin hale getirilmesi, özünde hukuksuzluk taşıdığı kadar evrensel insan haklarına da aykırılık içermektedir. Bölge, havaların ısınması ile tarımsal sulama alanlarında ve klima kullanımı nedeniyle yaşam alanlarında elektrik enerjisine talebin en fazla ihtiyaç duyulduğu dönemi yaşamaktadır. Dağıtım şirketinin görevi, ortaya çıkan talebi elektrik kesintisi yaparak...