07 / 05 / 2024

TMMOB yürütmeleri

TMMOB yürütmeleri

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tarafından bugün yapılan açıklamaya göre TMMOB Şehir Plancıları Odası: Park Otel' de bir kez daha yürütme durduruldu...

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Galataport'a yürütmeyi durdurma kararı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ), Galataport ihalesiyle ilgili açtıkları davayı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı.

5 Ocak Stadı'nın yeri için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi nin 5 Ocak Fatih Terim Stadı nın bulunduğu alanla ilgili yapılan imar planı değişikliğinin iptali için açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mehmet İşler: İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge birimi çalışmalarıyla oluşturulan 'ETİK Exclusive Yönetim Raporları'nın 3'üncü sayısı yayımlandı. İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür...

Ataköy sahiline yürütmeyi durdurma kararı!

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Ataköy sahilindeki inşaatların yapımına izin veren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları için bilirkişinin hazırladığı raporu uygun bularak oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Adana Çimento hakkında yürütülen soruşturmanın savunması 23 Haziran'da gerçekleşecek!

Adana Çimento San. T.A.Ş. ile Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunması 23 Haziran 2014 tarihinde yapılacak...

Yeni tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında tüketicilerin hukuki haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, Yeni tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

Tüketici kanunu yürürlük tarihi!

Tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenleyen 6502 sayılı Tüketici Kanunu yürürlük tarihi ne zaman?

Şişecam Beykoz arazisi satış sürecini DTZ Pamir&Soyuer Gayrimenkul ile yürütüyor!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Beykoz arazisinin satış ya da diğer yöntemlerle değerlendirilmesine ilişkin danışmanlık hizmetini DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş. ile yürütmeye devam ediyor...

Boğaziçi Köprüsü kilitlendi! İnsanlar yürümeye başladı!

Hürriyet'ten alınan bilgiye göre Avrupa - Anadolu geçişi Boğaziçi Köprüsü çıkışında Çağlayan yönünde meydana gelen bir kaza nedeniyle Boğaziçi Köprüsü kilitlendi. Araçlarından inen insanlar yürümeye başladı.

Yeni tüketici kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında tüketicilere yeni haklar tanınıyor. Peki, yeni tüketici kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?

Almanya'da kiracıları bakımsız evlere karşı koruyacak yasa yürürlüğe giriyor!

Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) bugünden itibaren yürürlüğe girecek yasa ile ev sahipleri kötü durumda olan evlerini kiraya verirlerse büyük cezalar alabilecek. Ev sahiplerini 50 bin Euro’ya varan cezalar bekliyor...

TMMOB yürütmeleri Haberi

TMMOB yürütmeleri

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle;



PARK OTEL`DE BİR KEZ DAHA YÜRÜTME DURDURULDU!

Planlama ve şehircilik esaslarını, tarihi dokuyu ve silueti yok sayacak şekilde 24 yıl önce yapımına başlanan ancak kentin siluetini bozacağı gerekçesi ile bugüne kadar alınan yargı kararları sonucu birçok kez inşaatı durdurulan Park Otel; 01.04.2011 tarihinde onaylanan planlar ile yeniden gündeme gelmiş ve Odamızca yeniden yargıya taşınmıştı. Devam eden yargı sürecine rağmen inşaatı tamamlanan ve hukuksuzca hazır hale getirilen Park Otel davasında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu`nun 27/06/2013 tarihinde aldığı Yürütmeyi Durdurma kararı 23/12/2013 tarihinde Odamıza tebliğ edilmiştir.

Geçmişte alınan tüm mahkeme kararlarına rağmen, söz konusu parsele ilişkin önceki imar planlarının iptal gerekçeleri gözetilmeden hazırlanan İstanbul Park Otel Turizm Merkezi, Beyoğlu İlçesi -...