03 / 05 / 2024

Tokat camilerine restorasyon yapılacakmı

Tokat camilerine restorasyon yapılacakmı

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu.

Tokat Sık Dişini Helası restore ediliyor!

Tokat’ta tarihi Sulusokak’ta bulunan ve halk arasında ’Sık dişini helası’ diye bilinen Osmanlı döneminden kalma yapıda belediye tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Yapının müzeye dönüştürülerek turizme kazandırılması planlanıyor.

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Tokat Horuç camisine restorasyon yapılacak!

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, tarihi caminin 5.1’lik Erbaa depremi değil, inşaat için açılan temel kazısı sonucu yıkılma tehlikesi yaşadığını söyledi.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Tokat Erbaa'daki Revvakbaba Tekkesi restore edilecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ tarafından restore edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak...

TOKİ Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Tokat’ın Zile ilçesindeki unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Zile evleri, TOKİ’nin başlattığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle turizme kazandırılacak.

TOKİ, Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ( TOKİ ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak.

Tokat camilerine restorasyon yapılacakmı Haberi

Tokat camilerine restorasyon yapılacakmı

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, kentte, 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.


Tokat'ta, Garipler, Ulu, Takyeciler, Ali Paşa, Behzat, Mahmut Paşa, Meydan, Silahtar Ömer Paşa, Alaca Mescit ve Niksar Ulu Camisi başlıca tarihi ibadet mekanları arasında yer alıyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın bilinen 5 bin 500 yıllık bir tarihi olduğunu ve 16 medeniyetin kurulduğunu söyledi.


Tokat'ın ticaret şehri olması ve ipek yolunun üzerinde bulunmasından dolayı tarihte büyük bir önem arz ettiğini belirten Akyüz, "İstanbul'un nüfusu 50-60 bin iken Tokat'ın nüfusu 15 bindi. Selçuklu'nun 5, Osmanlı'nın 10 büyük şehrinden biri olması...