22 / 07 / 2024

Tokat Kalesi turizm çalışmaları

Tokat Kalesi turizm çalışmaları

Milattan sonra 5-6'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor. Vali Taşkesen: "İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız" dedi...

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Tokat Kalesi turizm çalışmaları Haberi

Tokat Kalesi turizm çalışmaları

Milattan sonra 5-6'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor. Vali Taşkesen: "İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız". 


Milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüzyılda yapıldığı sanılan Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor.


Vali Mustafa Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Tokat Kalesi'nin kent için önemli olduğunu belirterek, "Tokat Kalesi ile ilgili restorasyon çalışmalarımız bir süre önce başlamıştı. İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız" diye konuştu.


Tokat'ta göreve başladığı zaman kalenin aydınlatılması için görevlilere talimat verdiğini anlatan Taşkesen, "Göreve geldiğimizde somut ilk icraatımız, kalenin aydınlatılmasıydı. Artık teknoloji gelişti fakat gelişmiş o teknolojiyi kullanmak zaman alacağı için kendi imkanlarımızla, İl Özel İdare imkanlarımızla orayı aydınlattık. Günümüz teknolojisine ait...