29 / 04 / 2024

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.



Giresun Milletvekillerine konunun aktarıldığını ifade eden Yılancı, “Bu projede amacımız, kalenin hiçbir projesi yoktur,elektrik,yol,merpen vs. gibi ,bunların hepsi projenin içinde olacak.Kale içinde kazılarda olacak,tarihi eserler gün yüzüne çıkacak, bunların hepsi projede olacak ve ilçemiz adına önemli bir Turizm potansiyeli gerçekleşecek” dedi.

Yine 2015 yatırım programında olan 16 derslik İmam Hatip Lise’nin yapılması ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılancı, “Ayrıca Gençlik ve spor Bakanlığından Olimpik yüzme havuzu ile ilgili bir talebimiz olmuştu. Bu proje ile birlikte hepsini birden değerlendirme şansımız olabilir. Arsa temini yaparak bu girişimi başlatacağız.  Ankara  ziyaretimizde Cezaevi kompleksi projesi yapımı konusunda yetkili merciler görüşmelerimiz olacak.

Meydan projesini daha evvel kamuoyu ile paylaştık. Çok önemli bir proje, bununla ilgili çalışmalarımız bitti, Sağlık Bakanlığı ile bir protokol yaptık, belediye olarak tesisleri bitirip Sağlık Bakanlığına anahtar teslimi yapacağız. Bunun karşılığında da Bakanlık Meydana yapacağımız alanda bize destek verecek.2.Atatürk çarşısı binasını da yıktıktan sonra inşallah söz verdiğimiz gibi şehrimizi Şebinkarahisar’a yakışır bir meydana kavuşturacağız.

Bütün bölgenin hayali olan Eğribel Tüneli çalışmaları devam ediyor,2 bin 500 metre civarında bir seviyeye geldi. Şu anda Türkiye’de yapımı devam eden Tünellerden en hızlı inşaatı devam eden bir proje, öz verili bir şekilde çalışma devam ediyor. Halkımıza Ne söylediysek, ne söz verdiysek, teşkilatımız, milletvekilleri ve STK’lar ile projelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Şebinkarahisar Belediye hizmet binasını hem içini, hem dışını komple yeniliyoruz. Belediyeye yeni bir anlayış getiriyoruz. Açık ofis sistemine getiriyoruz, çevresi ile içi ile birlikte daha halka açık, daha sıcak bir anlayışın hüküm süreceği bir alan haline getirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Belediyemize 4 tane hizmet aracı almayı düşünüyoruz. Diğer inşaatı süren projelerimizde devam ediyor” dedi.


Giresun Gazete



Geri Dön