30 / 04 / 2024

Giresun Şebinkarahisar Kalesi

Giresun Şebinkarahisar Kalesi

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.

Giresun Kalesi'nin çevresi dönüşecek!

Giresun Valiliği'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Giresun Kalemizin çevresinde yaklaşık 36 bin metrekarelik bir alanda bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz" dedi.

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılacak tünel TBMM'de!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılması planlanan tünel projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Giresun Şebinkarahisar'da sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Giresun Şebinkarahisar projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Giresun Şebinkarahisar’da sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Giresun Şebinkarahisar projesinde sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Giresun Şebinkarahisar’da kura çekildi!

TOKİ tarafından Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi, Bülbül Mahallesi’nde inşa edilen projede 78 konutun kurası çekildi...

TOKİ Giresun Şebinkarahisar kurası bugün çekiliyor!

TOKİ Giresun Şebinkarahisar Bülbül Mahallesi Belediye Projesi kapsamında yer alan 78 adet konut için kura bugün çekiliyor...

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Giresun Şebinkarahisar Meydanı için yıkım başladı!

2018 yılında bitmesi planlanan Giresun Şebinkarahisar Meydanı için çalışmalar başladı. proje kapsamı içinde yer alan binaların yıkımı başladı.

TOKİ’den Giresun Şebinkarahisar’a 82 konut!

TOKİ tarafından Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi Bülbül Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan 82 konut için ihale yapıldı.

TOKİ Giresun Şebinkarahisar 82 konut ihalesi bugün!

TOKİ tarafından Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi Bülbül Mahallesi'nde inşa edilecek olan 82 konut için ihale bugün yapılacak.

TOKİ Giresun Şebinkarahisar Konutları'nın ihalesi 3 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Giresun Şebinkarahisar'a inşa edilecek 82 konutun ihalesi 3 Mayıs'ta gerçekleşecek. İhale 500 gün sürecek.

TOKİ Giresun Şebinkarahisar 82 konut ihalesi 4 Mayıs'ta!

TOKİ'nin Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi Bülbül Mahallesi'nde inşa edeceği 82 konutun ihale tarihi belli oldu.

Giresun Kalesi'ne teleferik geliyor!

Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı seminerinde konuşan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, "Gemilerçekeği’nden Giresun Kalesi’ne bir teleferik yapmayı düşünüyoruz.” dedi

Giresun Şebinkarahisar Kalesi Haberi

Giresun Şebinkarahisar Kalesi

Giresun Milletvekillerine konunun aktarıldığını ifade eden Yılancı, “Bu projede amacımız, kalenin hiçbir projesi yoktur,elektrik,yol,merpen vs. gibi ,bunların hepsi projenin içinde olacak.Kale içinde kazılarda olacak,tarihi eserler gün yüzüne çıkacak, bunların hepsi projede olacak ve ilçemiz adına önemli bir Turizm potansiyeli gerçekleşecek” dedi.

Yine 2015 yatırım programında olan 16 derslik İmam Hatip Lise’nin yapılması ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılancı, “Ayrıca Gençlik ve spor Bakanlığından Olimpik yüzme havuzu ile ilgili bir talebimiz olmuştu. Bu proje ile birlikte hepsini birden değerlendirme şansımız olabilir. Arsa temini yaparak bu girişimi başlatacağız. Ankara ziyaretimizde Cezaevi kompleksi projesi yapımı konusunda yetkili merciler görüşmelerimiz olacak.

Meydan projesini daha evvel kamuoyu ile paylaştık. Çok önemli bir proje, bununla ilgili çalışmalarımız bitti, Sağlık Bakanlığı ile bir protokol yaptık, belediye olarak...