27 / 04 / 2024

Tokat Zilede tarihi evler

Tokat Zilede tarihi evler

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Piyasa Kahini İslam Memiş dolara müdahale edilecek dedi! Net tarihi resmen açıkladı! Sağlam bir tokat geliyor...

Dolara müdahale edilecek diyen piyasa Kahini İslam Memiş ''dolara sağlam bir tokat geliyor'' diyerek net tarihi açıkladı.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

TOKİ Tokat 2019 başvuruları 2 Mayıs'ta başlıyor!

TOKİ Tokat 2019 başvuruları 2 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlıyor. Projede toplam 20 adet konut bulunuyor.

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi!

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 20 adet konut bulunuyor.

TOKİ Tokat Dedeli başvuruları 2 Mayıs'ta başlıyor!

TOKİ Tokat Dedeli projesinde yer alan konutlar 2 Mayıs tarihi itibariyle satışa çıkıyor. Projede 20 adet konut bulunuyor.

Tokat Dedeli TOKİ emekli projesi son başvuru tarihi bugün!

Tokat Dedeli TOKİ emekli projesi son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi mecliste!

Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dedeman Tokat açılış için gün sayıyor!

Tarihi, kültürü, ticari konumu, misafirperver halkı ile Anadolu’da önemli bir şehir olan Tokat’ta çok yakında hizmete girecek olan Dedeman Tokat Oteli’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tokat Sık Dişini Helası restore ediliyor!

Tokat’ta tarihi Sulusokak’ta bulunan ve halk arasında ’Sık dişini helası’ diye bilinen Osmanlı döneminden kalma yapıda belediye tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Yapının müzeye dönüştürülerek turizme kazandırılması planlanıyor.

Tokat Zilede tarihi evler Haberi

Tokat Zilede tarihi evler

Tokat'ın turizmde giriş kapısı olan Zile'de kültür turizmine yönelik planlama ve uygulamaları yoğunlaştı. Bu kapsamda ilk olarak tarihi evlerin ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verilecek. Geleneksel sivil mimari özelliklerini taşıyan tarihi evlerin yoğun olduğu Amasya Caddesindeki evin sokak sağlıklaştırması başlanarak tarihi doku kültür turizmine alt yapı oluşturacak. Zile Belediye Başkanı Lütfı Vidinel, Zile 3600 tarihi Türk evinin bulunduğunu ifade ederek, "Zile evleri hem sayısı hem de geleneksel sivil mimari özellikleri bakımından bir hazine. Maalesef bu zamana kadar bu sokaklar değerlendirilmemiş" dedi. Cöveri devir aldığı günden itibaren bu konuyu büyüteç altına aldığını kaydeden Başkan Vidinel, "Koruma amaçlı imar planımızı, Amasya Caddesindeki evlerimizin restorasyon ve restitüsyon planlarını hazırlayarak koruma kurulunca onaylarını aldık. OKA'ya kültür ve turizm bakanlığına dosyalarımızı sunduk. Bununla birlikte...