05 / 05 / 2024

TOKİ Basın İlan Kurumu

TOKİ Basın İlan Kurumu

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bu etkinlikler için hangi yetkiyle hangi kamu kaynağı kullanılmaktadır?” dedi

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Zonguldak Basın Sitesi'nde 23 gazeteci ev sahibi oldu!

Zonguldak Valiliği tarafından Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleriyle TOKİ tarafından yapılan Basın Sitesi'nde bulunan 110 konuttan boş kalan 23 konutun hak sahipleri belirlendi.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

Torkam E5 basın toplantısı 8 Nisan'da!

"Altın Aks’ın gözde projesi iş ve yaşam standartlarını zirveye taşıyor" sloganı ile tanıtılan Torkam E5 basın toplantısı 8 Nisan'da...

TOKİ Zonguldak Basın Sitesi'nin kura çekilişi bugün!

TOKİ Zonguldak Basın Sitesi projesinde yer alan 110 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

Zonguldak TOKİ Basın Sitesi'nin kurası yarın çekilecek!

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, TOKİ  tarafından inşa edilen Basın Sitesi'nin kura çekilişi yarın düzenlenecek.

İstanbul Havalimanı Avrupa ve Rus basınında!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda üst düzey yabancı konuğun katılımıyla dün ilk fazı hizmete açılan İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu...

Basın İlan Kurumu'ndan Tatil Köyü tesisleri açıklaması!

Basın İlan Kurumu (BİK) 1968'de faaliyete geçen Basın İlan Kurumu Tatil Köyü tesisleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

MESA Gökada basın lansmanı ertelendi!

Türkiye inşaat sektörünün ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan markası MESA, Maltepe’de hayata geçireceği MESA Gökada projesinin basın lansmanını ileri bir tarihe erteledi. 

Benesta Basın Ekspres: Hayalden hayata!

"Hayalden hayata" sloganıyla basına tanıtılan Benesta Basın Ekspres projesi 243 konut ve 39 ticari alandan meydana geliyor. Projede teslimlerin 12 Nisan 2019'da gerçekleşmesi planlanıyor.

Akzirve Gayrimenkul Strada Plus basın toplantısı 5 Aralık'ta!

Şubat ayında temeli atılan Strada projesinin ilk etabı hızla yükselmeye devam ediyor. Akzirve Gayrimenkul Strada Plus basın toplantısı 5 Aralık'ta yapılacak. 

NG Residence Basın Ekspres'te 4 bin 900 TL taksitle!

NG Kütahya Seramik Grubu tarafından hayata geçirilen NG Residence Basın Ekspres projesinde peşin ödemelerde yüzde 12 indirim sağlanıyor. NG Residence Basın Ekspres'te fiyatlar 503 bin TL'den başlıyor.

Basın Expres Yolu otel yatırımlarının gözdesi!

İstanbul’un yeni Maslak’ı olarak adlandırılan Basın Ekspres Yolu'nda 21 otel yatırımı bulunuyor. Üçüncü Havalimanı’na yakınlığı ile avantaj sağlayan bölgede yeni otel yatırımları da devam ediyor.

TOKİ Basın İlan Kurumu Haberi

TOKİ Basın İlan Kurumu

CHP'li Oktay Ekşi’den Başbakan Erdoğan’a, 'Bu etkinlikler için hangi yetkiyle hangi kamu kaynağı kullanılmaktadır?'


CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın, ‘gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi’, ‘ evi bulunmayan gazetecilerin ev sahibi olmaları için TOKİ ile sözleşme imzalanması” açıklamalarını TBMM gündemine taşıdı. 


Ekşi, önerge gerekçesinde,  Atalay’ın vaatlerini tek tek sıraladı ve “ gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi’, ‘evi bulunmayan gazetecilerin ev sahibi olmaları için TOKİ ile sözleşme imzalanması’, ‘Sansürün kaldırılmasının 104’üncü yıldönümü dolayısıyla 22, 23 ve 24 Temmuz 2012 tarihlerini içine alan ve ‘iftar’ ile ‘sahur’ ikramlarını da içeren 3 günlük ‘Basın Bayramı’ düzenlenmesi gibi projeler açıklamakta, vaatlerde bulunmakta ve etkinlikler düzenlemektedir” dedi.  Kurum, yasasında  genel müdürlüğe verilen yetkiler arasında , genel müdürün sıraladığı  proje, taahhüt ve etkinlikleri...