29 / 04 / 2024

toki belediye kümbet ev

toki belediye kümbet ev

Dünyanın ilk İslamüniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın I Iarran ilçesinde,, sit alanındaki beton yapıların yerine kümbet evler yapılacak. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi ilçe, kente gelen ziyaretçilerin il

TOKİ Osmancık Konutları hak sahiplerine teslim edildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Ankara'nın Osmancık İlçesi'nde inşa edilen 198 konut hak sahiplerine teslim edildi. Kura çekilişi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Manisa Yunusemre TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından inşa edilen TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, projeler hakkında bilgilendirdi.

Giresun Kümbet Yaylası'nda acele kamulaştırma kararı!

Giresun İli Dereli İlçesi'nde Kümbet köyünde acele kamulaştırma yapılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünki Resmi Gazete'de yayınlandı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

TOKİ İzmir Kınık başvuruları sona erdi!

İzmir Kınık Belediye Başkanlığı ve TOKİ tarafından hayata geçirilen TOKİ İzmir Kınık projesi kapsamında 276 konut satışa çıkarıldı. TOKİ İzmir Kınık başvuruları sona erdi.

TOKİ İzmir Kınık başvuru dönemi yarın sona eriyor!

TOKİ ve İzmir Kınık Belediye Başkanlığı işbirliği kapsamında hayata geçirilen 276 adet konut satışa sunuluyor. Projede konutlar için başvuru dönemi yarın sona eriyor.

TOKİ Ankara Kızılcahamam Sosyal Tesisleri tamamlandı!

Ankara Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, TOKİ bloklarına yapımı tamamlanan ve en kısa süre hizmete girecek olan TOKİ Sosyal Tesisler binasını inceledi.

TOKİ İzmir Kınık Konutları'na başvurularda son 1 hafta!

İzmir Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, TOKİ'nin Kınık'ta gerçekleştireceği proje için başvuruların bitmesine son 1 hafta kaldığını açıkladı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii iki minareli olarak inşa edildi.

TOKİ İzmir Kınık projesi tanıtıldı!

Kınık'da yapılması planlanan 276 toplu konut projesi, TOKİ yetkilileri, Kınık Kaymakamı Fatih Oktay Sözer, Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer tarafından sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve Kınıklı vatandaşlara tanıtıldı.

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

Eskişehir İnönü'de 25 yıl kiralık arsa!

Eskişehir İli İnönü İlçesi Belediye Başkanlığı, Kümbet Mahallesi'nde bulunan arsayı Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi amacıyla 25 yıllığına kiraya veriyor. 25 yıllık muhammen kira bedeli 2 milyon 634 bin 746,52 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

toki belediye kümbet ev Haberi

toki belediye kümbet ev

Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının bulunduğu Harran'da, rasathane ve Kmeviler döneminden kalma tarihi Ulu Camii de dikkat çekiyor. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçenin büyük bölümü sit alanı içerisinde yer alıyor. 


TOKİ-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ 


Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Bu kapsamda sit alanı dışına yapılacak toplu konutla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak. Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak yapı ve betonlaşmanın önüne geçmek için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kültür şehri Harran'ın birinci derece sit alanı içerisinde yer aldığını vurgulayan Özyavuz, ilçedeki 6 mahalleden 4'ünün ise imar dışı olduğunu kaydetti. Kaçak yapılarla ilgili...