03 / 05 / 2024

TOKİ Boğazkale Belediye Projesi

TOKİ Boğazkale Belediye Projesi

Çorum merkez ve ilçelerinde önemli projeler gerçekleştiren Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yürütülen projelere de hız kazandırdı. Projelerde piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları düşük taksit ve uzun vade se

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut için başvuru heyecanı başladı. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut yarın satışa çıkıyor.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

TOKİ ve İzmit Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü!

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapmak üzere TOKİ ile İzmit Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için TOKİ ya da belediye vasıtasıyla yaklaşık 5 bin kişilik konut projesi yapacaklarını kaydetti.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi yarın!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi 11 Temmuz'da!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

TOKİ'den Çorum Boğazkale'ye 79 konut!

TOKİ Çorum'un Boğazkale ilçesinde 79 konut yapacak. 79 adet konut, 1 adet büfe, alt yapı ve çevre düzenlemesi işi için 11 Temmuz 2019 günü ihale düzenlenecek.

TOKİ Boğazkale Belediye Projesi Haberi

TOKİ Boğazkale Belediye Projesi

4 bin 628 konut

TOKİ, ilçelerde uygulamaya koyduğu projeleri ile piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları düşük taksit ve uzun vade seçenekleri ile konut sahibi yapmayı hedefliyor. Çorum’daki çalışmalarını yoğunlaştıran TOKİ, proje ve ihale çalışmaları devam eden 920 konut ile birlikte 4 bin 628 konut rakamına ulaşacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 276 milyon lirayı buldu.


TOKİ’nin Çorum’da ayrıca 2 ilköğretim okulu, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu, 4 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), 3 bekçi kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu il binası, 2 Hastane uygulaması bulunuyor.


Merkezin yanı sıra TOKİ tarafından Osmancık, Sungurlu, Alaca, Dodurga, Kargı, İskilip, Boğazkale, Ortaköy, Bayat, Uğurludağ ve Mecitözü...