02 / 05 / 2024

TOKİ cemevi talebi

TOKİ cemevi talebi

İstanbul’dan İbrahim Söylemez, “TOKİ tarafından yapılan konutlara cemevi yapılması” istemi ile TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 'ndan cemevi talebine red cevabı geldi...

TOKİ evlerinin satış fiyatının düşürülmesi talebi mecliste!

TOKİ tarafından yapılan evlerin satış fiyatının ve site aidatlarının düşürülmesi talebi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin ertelenmesi talebi TBMM'de!

Koronavirüs salgını nedeniyle emlak vergisi ve TOKİ konutlarının ödemelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li  Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin ertelenmesi talebi mecliste!

Koronavirüs salgını nedeniyle emlak vergisi ve TOKİ konutlarının ödemelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afyon Engelliler Meclisi'nden TOKİ talebi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ni makamında kabul etti. Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engellilerin TOKİ talebi olduğunu belirtti.

Batman'a TOKİ Konutları talebi!

Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen emekliler TOKİ ile ilgili bilgi verdi. Ekmen, ''Toplu konutların talebi illerde Valilik, İlçelerde Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından talep edilmesi gerekmektedir'' dedi.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 43 bin konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yoğun talebi karşılamak amacıyla, 2016-2019 arasında 43 bin konut yapılacak.

İBB Meclisi'nden Sarıyer'de cemevi yapımına onay çıktı!

Sarıyer Ayazağa'da ayrılan bin metrekarelik kültür ve sosyal tesis alanı içerisine cemevi yapılmasına ilişkin teklif dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alındı.Teklif oybirliği ile kabul edildi.

Cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale gelmesi halinde cins değişikiği işlemi için tapuya müracaat edilebiliyor. Peki, cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Cami-Cemevi projesi Kültür Sarayı'na dönüştürülecek!

Yapımına üç yıl önce başlanan ancak projeye aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen Cami-Cemevi inşaatı, Kültür Sarayı'na dönüştürülerek sosyal hayata kazandırılacak.

Pamukkale Güzelköy Cemevi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Alevi vatandaşların da yaşadığı Güzelköy Mahallesi'nde talep üzerine cemevi yapımını başlattı. Gürlesin, kısa zamanda inşasına başlanan cemevinde kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Arabistan TOKİ'den 2 milyon konut istiyor!

TOKİ'ye 90 ülkeden işbirliği talebi geldi. Yurt dışında çatı kuruluş olacaklarını Başkan Turan, "Suudi Arabistan'dan 2 milyonluk konut teklifi aldık. 29 Aralık'ta Arabistan yolcusuyuz" dedi

Ankara Cami-Cemevi Projesi'nin ruhsatı iptal edildi!

Temelleri 2013 yılında dönemin çok sayıda AKP ve CHP milletvekilinin katılımı ile atılan Cami-Cemevi Projesi'nin ruhsatı, Ankara 7'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

TOKİ cemevi talebi Haberi

TOKİ cemevi talebi


TOKİ Başkanlığı, “TOKİ konutlarına cemevi yapılmasını isteyen” vatandaşa “İmar mevzuatında belirtilen dini tesis veya ibadet alanlarına ilişkin tanımlamalarda, bu alanlara cemevi yapılmasına cevaz verecek bir hüküm veya ifade yer almamaktadır” yanıtını verdi.


İstanbul’dan İbrahim Söylemez, “TOKİ tarafından yapılan konutlara cemevi yapılması” istemi ile TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Söylemez’in dilekçesini işleme alan Komisyon, istemi TOKİ’ye iletti. TOKİ, Komisyona şu yanıtı verdi:


BOŞ PARSEL YOK

“Dilekçinin ikamet ettiği konut projesi, TOKİ’nin iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından 2010’da yapımı tamamlanarak iskân edilen bir 

projedir. Proje kapsamında eğitim, sağlık ve dini tesis gibi sosyal donatılar yüklenici firmaya yaptırıldı. Proje alanında; sosyal ve kültürel tesis kapsamında değerlendirilebilecek niteliklere haiz herhangi bir boş parsel kalmadığından, dilekçi tarafından proje alanında talep edilen cemevinin yapılmasına imkân bulunmamaktadır....